XBLOG logo @2x

Samsung Galaxy S8: Μην παίρνετε στα σοβαρά το ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου

Η Samsung πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε το Galaxy S8 αλλά δεν άργησε να διαπιστωθεί το πρώτο “μειονέκτημά” του.

Απ’ ότι φαίνεται το χαρακτηριστικό ξεκλειδώματος του Samsung Galaxy S8 αναγνωρίζοντας το πρόσωπο του αφεντικού του είναι καλό μόνο για επίδειξη, αφού το κινητό μπορεί να ξεγελαστεί πανεύκολα αν αυτός που προσπαθεί να το παραβιάσει του δείξει μια φωτογραφία του κατόχου ή απλά το βάλει μπροστά στο πρόσωπό του όταν εκείνος κοιμάται.

Αυτό το πρόβλημα επιβεβαιώνει με ένα βίντεο το κανάλι iDeviceHelp στο YouTube. Ακόμη, πηγές της βιομηχανίας έχουν πει στην εφημερίδα Korea Herald:

«Τα τηλέφωνα μπορεί να ξεκλειδώσουν από το πρόσωπο ενός ανθρώπου την ώρα που κοιμάται, ή απλά από μια φωτογραφία. […] Προς το παρόν, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου προορίζεται μόνο για πλάκα. Δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα άριστο μέτρο ασφαλείας».

Η Samsung γνωρίζει για την λανθασμένη λειτουργία του Galaxy S8 και για αυτό έχει παραδεχτεί ότι είναι ασφαλέστερο το (ξε)κλείδωμα με τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Ως εκ τούτου η εταιρία δεν έχει βάλει την δυνατότητα πληρωμής μέσω του Samsung Pay με αναγνώριση προσώπου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.