XBLOG logo @2x

Η Samsung εξηγεί γιατί τα Galaxy Note 7 ανατινάζονται

Η Samsung έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε για να ανακαλύψει τι πήγε στραβά με το Galaxy Note 7, ένα smartphone που ανακλήθηκε από την αγορά δύο φορές και της κόστισε πάρα πολλά.

Η εταιρία αναφέρει ότι χρησιμοποιήσαν δύο ξεχωριστές μπαταρίες στα Galaxy Note 7 και υπήρχαν ελαττώματα και στις δύο. Η πρώτη μπαταρία είχε παραμόρφωση στη πάνω δεξιά γωνία που θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με το Recode, ενώ η δεύτερη μπαταρία που χρησιμοποιήθηκε στα κομμάτια αντικατάστασης είχε ελαττωματική κατασκευή και θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά λόγω κακής συγκόλλησης. Ορισμένα κομμάτια της δεύτερης μπαταρίας δεν είχαν επίσης μονωτική ταινία.

Για την έρευνα της Samsung 700 άτομα από το προσωπικό της δοκίμασαν 200,000 τηλέφωνα και 30,000 έξτρα μπαταρίες. Για να είναι σίγουρη, η εταιρία ανέθεσε σε τρεις εξωτερικές επιχειρήσεις — UL, Exponent και TUV Rheinland — να βρουν τα αίτια και κατέληξαν στα ίδια αποτελέσματα.

Ο επικεφαλής της Samsung στις Η.Π.Α., Tim Baxter, δήλωσε στο Recode ότι αν δεν υπήρχε πρόβλημα στην δεύτερη μπαταρία, το Note 7 θα ήταν ακόμα στην αγορά.

Για να καθησυχάσει τους καταναλωτές, η Samsung δήλωσε:

«Έχουμε σχηματίσει μια συμβουλευτική ομάδα που αφορά τις μπαταρίες, από εξωτερικούς συμβούλους, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς εμπειρογνώμονες για να διασφαλίσουμε ότι στο μέλλον θα διατηρεί μια σαφή και αντικειμενική άποψη για την ασφάλεια και την καινοτομία τους. Ελπίζουμε ότι όλα τα smartphones που είναι κατασκευασμένα από τη Samsung ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία θα είναι ασφαλή για χρήση από τώρα και στο εξής.»

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το infographic που δημοσίευσε η κατασκευάστρια και εξηγεί τα ελαττώματα:
Samsung Galaxy Note 7 infographic

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.