XBLOG logo @2x

Η Samsung αποκάλυψε τις ζημιές που προκάλεσε το Galaxy Note 7

Το Galaxy Note 7 είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της Samsung, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον. Το κινητό όχι μόνο προκάλεσε προβλήματα στους καταναλωτές, αλλά έβλαψε τρομερά την εταιρία. Σύμφωνα με αναφορές, η Samsung θα χάσει έως και 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος χρόνου.

Η Samsung τώρα αποκάλυψε ότι λόγω της υπόθεσης αυτής, αναμένει να χάσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια από τα λειτουργικά της κέρδη. Το ποσό αυτό υπολογίστηκε ύστερα την ανακατανομή του κόστους απόσυρσης του Galaxy Note 7 στην έκθεση οικονομικών του τρίτου τρίμηνου του 2016. Με βάση τις σημερινές προβλέψεις, μέσα στο τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του 2016 θα δει πτώση ύψους 2.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους θα χάσει άλλα 800 εκατομμύρια.

Η κορεάτικη κατασκευάστρια υπολογίζει να ανακάμψει από το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Μέχρι τότε θα έχει ξεχαστεί η όλη ιστορία με το phablet, και επίσης θα κυκλοφορήσει το Samsung Galaxy S8 το οποίο αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην εταιρία. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τι επίδραση θα έχουν οι εκρήξεις για το μέλλον της εταιρίας και της σειράς Note, όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο: επειδή το θέμα με τις εκρήξεις του Galaxy Note 7 παίχτηκε ακόμα και στις ειδήσεις και έλαβε τεράστιες διαστάσεις, το έμαθαν ακόμα και όσοι δεν ασχολούνται, επομένως πολλοί έχασαν την εμπιστοσύνη που είχαν στους Κορεάτες.

Η Samsung θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό που δημιούργησε το Note ενισχύοντας την παραγωγή των Galaxy S7 και S7 Edge. Επιπλέον θα προσπαθήσει να επεκτείνει την αγορά των συσκευών σε άλλες αγορές. Η Samsung υπόσχεται να βελτιώσει την διαδικασία ελέγχου ποιότητας των προϊόντων της. Πάντως, παρά τα προβλήματα του Galaxy Note 7, το Galaxy S8 δεν θα κυκλοφορήσει νωρίτερα για να καλύψει το κενό. Οι πρώτες φήμες αναφέρουν ότι θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο με σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό του.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.