XBLOG logo @2x

Η Samsung παρουσιάζει το νέο Galaxy Note 7

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα το πολυαναμενόμενο phablet Samsung Galaxy Note 7 το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ο «βασιλιάς των phablets.» Σύμφωνα με την εταιρία, παρέλειψαν το “Note6” για να έχουν μια απλοποιημένη γκάμα προϊόντων, αφού υπάρχουν και τα Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge.

Το νέο κινητό είναι εδώ με μεταλλικό σασί, μίνιμαλ σχεδιασμό και γυαλί. Το γυαλί που βρίσκουμε στο μπροστινό και πίσω μέρος του προστατεύεται από το Gorilla Glass 5 το οποίο ανακοίνωσε επίσημα η Corning πρόσφατα και υπόσχεται να προστατεύσει την συσκευή στις πτώσεις. Θα διατίθεται στα εξής χρώματα: Blue Coral, Silver Titanium και Black Onyx.

Η σημαντικότερη, ίσως, προσθήκη στο Samsung Galaxy Note7 είναι η αδιαβροχοποίηση. Πλέον μπορείτε να βουτήξετε το πανάκριβο “διαμάντι” σας κάτω από το νερό και να το χειριστείτε κανονικά επειδή έχει λάβει την πιστοποίηση IP68, πράγμα που σημαίνει ότι αντέχει μέσα στο νερό μέχρι ένα μέτρο, για έως μισή ώρα. Μάλιστα, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε και την γραφίδα. Όσο για αυτήν, διαθέτει γενικές βελτιώσεις, όπως καλύτερη ευαισθησία στην πίεση, ταχύτερους χρόνους απόκρισης στο γράψιμο ή τη ζωγραφική κ.ά.. Επιπλέον, για άλλη μια φορά, η Samsung ανέπτυξε νέο λογισμικό και τώρα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να κρατήσετε σημειώσεις όταν το κινητό είναι κλειδωμένο (η οθόνη μένει ενεργή όταν είναι κλειδωμένο για να εμφανίζει την ώρα και τις ειδοποιήσεις όπως στο Galaxy S7), μπορείτε να κάνετε άμεσες μεταφράσεις κρατώντας την πάνω από την οθόνη, μπορείτε να “κόψετε” βίντεο του YouTube για να δημιουργήσετε κινούμενες εικόνες GIF κ.ά..

Μια άλλη σημαντική προσθήκη είναι ο αναγνώστης ίριδας. Το Galaxy Note 7, χάρη στη δεύτερη κάμερα που είναι τοποθετημένη στην πάνω μεριά του, μπορεί να “διαβάσει” το μάτι του κατόχου και άμεσα να το ξεκλειδώσει. Πέρα από το ξεκλείδωμα της αρχικής οθόνης, ο σκάνερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το κλείδωμα εφαρμογών με προσωπικά δεδομένα που δεν θέλετε να πέσουν σε λάθος χέρια, όπως φωτογραφίες ή μηνύματα, βάζοντας τες στον φάκελο “Secure”. Όσοι δεν θέλετε να ξεκλειδώνετε το κινητό απλά κοιτώντας το, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εγκατεστημένο αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων που είναι ικανός να ξεκλειδώσει την συσκευή και τις εφαρμογές που έχετε βάλει στον φάκελο “Secure”. Και τον σκάνερ ίριδας, και τον αισθητήρα δαχτυλικών, μπορούν να εκμεταλλευτούν οι προγραμματιστών τρίτων εφαρμογών μέσω του Samsung Pass.

Το Samsung Galaxy Note7 διαθέτει μια Super AMOLED οθόνη 5,7-ιντσών ανάλυσης Quad HD (2560×1440 pixels) με καμπυλωτές γωνίες όπως στο S7 Edge, και τεχνολογία Always On Display, όμως δεν υπάρχει έκδοση με “επίπεδη” οθόνη όπως στα Galaxy S7 / S7 Edge. Στις Η.Π.Α. θα ενσωματώνει το chipset Snapdragon 820 της Qualcomm το οποίο διαθέτει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή 64-bit χρονισμένο στα 2.2 GHz και Adreno 530 μονάδα γραφικών, όμως παγκοσμίως θα διατίθεται με το οκταπύρηνο chipset Exynos 8890 της εταιρίας και την μονάδα γραφικών ARM Mali-T800. Και οι δύο εκδόσεις θα έχουν ελάχιστη χωρητικότητα 64 GB, επεκτάσιμη με κάρτες microSD, καθώς και 4 GB μνήμη RAM.

Η μπαταρία του Note7 έχει χωρητικότητα 3,500 mAh και φορτίζει μέσω μιας θύρας USB Type-C. Στο πίσω μέρος έχει μια 12-megapixels κάμερα με διάφραγμα f/1.7, ενώ στο μπροστινό μια 5-megapixels για τις selfies. Θα κυκλοφορήσει με το Android 6.0 Marshmallow και το γνωστό γραφικό περιβάλλον TouchWiz προ-εγκατεστημένο, όμως η Samsung υπόσχεται ότι θα αναβαθμιστεί σύντομα στο Android 7.0 Nougat.

Το Samsung Galaxy Note7 θα κυκλοφορήσει στις 19 Αυγούστου στις Η.Π.Α. με κόστος περίπου $700-800 (δεν έχει ανακοινωθεί). Το Galaxy Note7 θα είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία στην Ελλάδα από τις 16 Αυγούστου. Σε μία προσφορά που θα τρέξει στην αρχή η Samsung, θα προσφέρει μαζί με τη συσκευή δώρο μία microSD των 256 GB και ένα βραχιόλι Gear Fit 2 για τους αθλητές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.