XBLOG logo @2x

Η Samsung ξεκινάει την δοκιμή ενός smartphone με δύο οθόνες

Ο τεχνολογικός κολοσσός Samsung θα παράγει δεκάδες πρωτότυπα smartphones με δύο οθόνες φέτος, σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από τα Κορεάτικα ΜΜΕ ET News και The Investor. Η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή, μεταδίδουν τα ξένα μέσα, και σκοπεύει να φτιάξει 2,000 με 3,000 κομμάτια μέσα στο πρώτο μισό του έτους.

Αυτές οι συσκευές με τις δύο οθόνες δεν προορίζονται για το καταναλωτικό κοινό όμως, και αντιθέτως η Samsung σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει σαν “πειραματόζωα” στην έρευνα για τη δημιουργία ενός αναδιπλούμενου smartphone. Τα πρωτότυπα μοντέλα λέγεται ότι θα αποτελούνται από δύο ξεχωριστές 5” OLED οθόνες οι οποίες θα είναι ενωμένες μεταξύ τους με έναν “μεντεσέ”. Το design αυτό το έχουμε δει και σε άλλα smartphones στο παρελθόν, όπως στο Medias W N-05E της NEC και στο Kyocera Echo.


DOCOMO NEC N 05E MEDIAS
Το DOCOMO NEC N-05E MEDIAS.

Η Samsung οραματίζεται ένα smartphone με εντελώς ευλύγιστη οθόνη για χρόνια, και μάλιστα έχει ήδη δημιουργήσει ένα concept βίντεο για το πως μπορεί να μοιάζει ένα smartphone που μετατρέπεται σε tablet. Αλλά αυτές οι οθόνες υπάρχουν μόνο στα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μπουν σε μαζική παραγωγή. Μια πρόσφατη αναφορά έλεγε ότι η Samsung σκοπεύει να παράγει ένα εμπορικό αναδιπλούμενο smartphone μέχρι το 2019, αλλά και αυτό ακούγεται πολύ φιλόδοξο.

Η Samsung προφανέστατα ξέρει να παράγει premium hardware – για παράδειγμα πήρε τις κυρτές οθόνες και μέσα σε λίγα χρόνια μπόρεσε να τις χρησιμοποιήσει σε κάθε smartphone-ναυαρχίδα της. Αλλά οι ευλύγιστες οθόνες θα είναι χρήσιμες; Τα πλεονεκτήματα θα υπερτερούν τα αναπόφευκτα μειονεκτήματα (πχ το smartphone δεν θα έχει την αίσθηση ενός premium μοντέλου επειδή θα είναι πλαστικό); Η δοκιμή κινητών με διπλές οθόνες είναι μάλλον ένας καλός τρόπος να το μάθουμε.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.