XBLOG logo @2x

Αυτή η βάση της Samsung μετατρέπει το Galaxy S8 σε υπολογιστή

Η Samsung κατά την παρουσίαση του Galaxy S8 μας είπε ότι ο χρήστης μπορεί να το χρησιμοποιήσει και σαν υπολογιστή, με το κατάλληλο βέβαια αξεσουάρ. Πως όμως λέγεται αυτό και πως δουλεύει;

Το χαρακτηριστικό αυτό ονομάζεται “Samsung Desktop Experience”, ή πιο απλά “DeX”, και είναι παρόμοιο με το χαρακτηριστικό Continuum των Windows Mobile. Δηλαδή ο χρήστης ακουμπάει το κινητό σε μια βάση, έπειτα συνδέει monitor, ποντίκι και πληκτρολόγιο και μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες στο κινητό στη “μεγάλη οθόνη.”

Η βάση Samsung DeX για το Galaxy S8 θυμίζει βάση ασύρματης φόρτισης αλλά στη πραγματικότητα κάνει πολλά. Η βάση έρχεται με δύο θύρες USB 2.0 που επιτρέπουν στον χρήστη να συνδέσει περιφερειακά όπως ποντίκι και πληκτρολόγιο, καθώς και έξοδο HDMI για την σύνδεση με monitor.

Samsung DeX UI
Το γραφικό περιβάλλον

Μόλις ο χρήστης συνδέσει όλες τις συσκευές του θα βρει μια επιφάνεια εργασίας παρόμοια με των Windows και θα μπορεί να τρέξει τις εφαρμογές σαν να ήταν εφαρμογές υπολογιστή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Samsung έχει σχεδιάσει όλα τα προ-εγκατεστημένα apps να τρέχουν σαν προγράμματα υπολογιστή, και σε συνεργασία με την Microsoft και Adobe έχουν σχεδιάσει και τις εφαρμογές Microsoft Office, Adobe Acrobat Reader mobile και Lightroom Mobile να θυμίζουν τις αντίστοιχες για desktop υπολογιστές. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο χρήστης θα έχει πρόσβαση σε εικονικές επιφάνειες εργασίας (όπως στα Windows 10 και τα Mac) χάρη στις λύσεις των Citrix, VMware και Amazon Web Services.

Η βάση DeX έρχεται επίσης με θύρα Ethernet για τους πιο απαιτητικούς χρήστες, θύρα USB Type-C για να παίρνει ρεύμα και παράλληλα να φορτίζει το Galaxy S8 και τέλος ενσωματώνει έναν ανεμιστήρα για να κρατάει τις θερμοκρασίες σε φυσιολογικά επίπεδα.

Samsung DeX dock
Η βάση

Η Samsung δεν μίλησε για το κόστος του Samsung DeX αλλά ο διάσημος leaker Evan Blass έχει ήδη αποκαλύψει ότι κοστίζει €149 στην Ευρώπη.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.