XBLOG logo @2x

Η Samsung ολοκλήρωσε την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της

Η Samsung Electronics ολοκλήρωσε την εξαγορά της Harman International Industries, της πασίγνωστης αμερικάνικης εταιρίας που ασχολείται με τον ήχο και όχι μόνο. Οι Κορεάτες συμφώνησαν να πληρώσουν 8 δισεκατομμύρια δολάρια στους Αμερικάνους για να αποκτήσουν την εταιρία, καθώς και τις διάσημες θυγατρικές της: Harman Kardon, JBL, AKG Acoustics, Lexicon και Infinity.

Όπως καταλαβαίνετε, η Harman International Industries ασχολείται με τον ήχο, παραδόξως όμως δεν αποτελεί αυτός την κύρια πηγή εσόδων της. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, το 65% των πωλήσεων του ομίλου προερχόταν από τα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας για τα ταμπλό των αυτοκινήτων που παράγει. Η εταιρία έχει επενδύσει επίσης στο Internet of Things και έχει ~8,000 σχεδιαστές και μηχανικούς που δουλεύουν επάνω σε τέτοια προϊόντα.

Η Harman θα συνεχίσει να δουλεύει αυτόνομα, παρά την εξαγορά της από τη Samsung, όμως η δεύτερη θα ευνοηθεί ιδιαίτερα επειδή τηλεοράσεις, υπολογιστές, tablets, συστήματα οχημάτων, ηχεία, ακουστικά και άλλα αξεσουάρ θα μπορούν να ευνοηθούν από την τεχνογνωσία των Αμερικάνων. Μάλιστα θα δίνει ακουστικά της AKG με κάθε Galaxy S8 που πουλάει.

«Η HARMAN συμπληρώνει ιδανικά την Samsung στον τομέα της τεχνολογίας και από την ένωση των δυνάμεων μας θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το μακροχρόνιο σχέδιο μας για επέκταση στον χώρο του αυτοκινήτου,» ανέφερε ο Oh-Hyun Kwon, αντιπρόεδρος της Samsung Electronics.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.