XBLOG logo @2x

Η Samsung αποκάλυψε το κορυφαίο Chromebook Pro με γραφίδα

Η Samsung χωρίς κάποια ανακοίνωση αποκάλυψε στο επίσημο site της το Chromebook Pro, ίσως το καλύτερο laptop με Chrome OS της αγοράς. Ο υπολογιστής όχι μόνο έρχεται με κομψό premium σώμα και καλό hardware, αλλά είναι και ο πρώτος στον κόσμο της Google με τη δική του γραφίδα.

Το Samsung Chromebook Pro έρχεται με μια 12.3-ιντσών οθόνη αφής ανάλυσης 2400 x 1600 pixels (αναλογία 3:2, φωτεινότητα 400 nits, 234 ppi) και διαθέτει μεντεσέ 360 μοιρών για να γυρίζει εντελώς η οθόνη και να χρησιμοποιείται σαν tablet. Η γραφίδα δεν νομίζεται S Pen όπως στα Galaxy, αλλά σκέτο PEN.

Το Chromebook Pro εξοπλίζεται με εξαπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2GHz (δύο πυρήνες Cortex-A72 και τέσσερις Cortex-A53), 32 GB χωρητικότητα και 4 GB μνήμη RAM. Τρέχει την τελευταία έκδοση του Chrome OS η οποία διαθέτει Play Store και είναι ικανή να τρέξει Android apps – χαρακτηριστική είναι η εμφάνιση του AirDroid στις εικόνες της εταιρίας, ένα app για σύνδεση και συγχρονισμό του κινητού με το laptop.

Το laptop κατασκευάζεται από μέταλλο και διαθέτει μια ειδική υποδοχή για το PEN. Έχει πάχος 13.9 χιλιοστά και βάρος 1.08 κιλά. Τροφοδοτείται από μια μεγάλη μπαταρία η οποία υπόσχεται να το κρατήσει στη ζωή για 10 ώρες. Στα πλάγια διαθέτει δύο θύρες USB Type-C, έξοδο ακουστικών και υποδοχή για κάρτες μνήμης SD.

Το Samsung Chromebook Pro έχει ανέβει στο κατάστημα Adorama με τιμή $499. Όσοι το αγοράσουν θα λάβουν δώρο συνδρομή ενός έτους για την εφαρμογή AirDroid. Η κορεάτικη κατασκευάστρια ίσως προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.