XBLOG logo @2x

Samsung, πιάνει κορυφή στις LCD TV

Στην πρώτη θέση κατατάσσεται η Samsung, στις συνολικές πωλήσεις των LCD τηλεοράσεων που έχουν καταγραφεί από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2009 σε 16 ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες διεξήχθη έρευνα από την GfK, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες έρευνας αγοράς με έδρα τη Γερμανία. Το μερίδιο αγοράς της Samsung ξεπέρασε το 22% και στις 16 χώρες, ενώ στην Ελλάδα άγγιξε το 36,8% και στην Πορτογαλία το 45,7% σε αξία πωλήσεων. Σε τέσσερις επιπλέον χώρες (Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία) κατέκτησε την πρωτιά, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα το μερίδιο αγοράς της Samsung εκτοξεύτηκε μετά τον Απρίλιο με τη διάθεση των τηλεοράσεων LED, καταλαμβάνοντας μερίδιο αγοράς 36,8% σε αξία και 31,3% σε τεμάχια. Την ίδια στιγμή, μόνο για τον μήνα Αύγουστο, τα ίδια μερίδια αγοράς ανήλθαν σε 40,4% και 35,2% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το μερίδιο αγοράς της Samsung στη Γερμανία ανήλθε σε 25,1% και 21% αντίστοιχα. Στην Ισπανία, την Αυστρία και τη Φινλανδία το μερίδιο αγοράς της εταιρείας αυξήθηκε και ανήλθε σε 24,8%, 22,5% και 35,3% (με βάση την αξία των συνολικών πωλήσεων) και 23,7%, 21,7%, 34,3% (με βάση τις συνολικές πωλήσεις τεμαχίων) αντίστοιχα, ενώ στην Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Σουηδία η Samsung κατέκτησε πάνω από 40% μερίδιο αγοράς σε αξία συνολικών πωλήσεων έως και τον Αύγουστο. Στην Πορτογαλία η Samsung ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με μερίδιο αγοράς 45,7% σε αξία συνολικών πωλήσεων και 40.6% σε τεμάχια.

Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης η Samsung καταλαμβάνει μερίδιο αγοράς πάνω από 22%, ενώ μέχρι το τέλος του έτους η εταιρία αναμένεται να ηγείται και στις 19 χώρες στις οποίες διεξάγεται η έρευνα, συμπεριλαμβανομένων των χωρών Ολλανδία, Ελβετία και Ιρλανδία, στις οποίες, σύμφωνα με την έρευνα, η Samsung έφτασε μέχρι και τον Αύγουστο πολύ κοντά στην 1η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως οι τηλεοράσεις LED της Samsung έχουν διακριθεί διεθνώς από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς και θεσμούς στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας (CES Innovation Awards, Eco Design Award, EISA), ενώ ήδη από το πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας τους λαμβάνουν εγκώμια και καλές κριτικές από τα ΜΜΕ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.