XBLOG logo @2x

Samsung: Ενσωματωμένη κάρτα μνήμης 32 GB με τεχνολογία NAND 30 νανομέτρων

Την moviNAND 32 GB, μία ενσωματωμένη κάρτα μνήμης υψηλής πυκνότητας, που χρησιμοποιεί την προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας 30 νανομέτρων, παρουσίασε η Samsung Electronics. Η ενσωματωμένη μνήμη υψηλής πυκνότητας βελτιώνει την απόδοση των high-end τηλεφώνων και άλλων κινητών ηλεκτρονικών συσκευών κατά την επεξεργασία και αποθήκευση multimedia υλικού μεγάλου μεγέθους, όπως βίντεο, παιχνίδια και τηλεοπτικές εκπομπές.

H moviNAND 32 GB είναι η πρώτη ενσωματωμένη κάρτα μνήμης που χρησιμοποιεί πύλες NAND 32 GB, κατασκευασμένες με τεχνολογία 30 νανομέτρων. Κάθε κάρτα περιέχει οκτώ τσιπάκια NAND 32 GB τεχνολογίας 30 νανόμετρων, ένα σύστημα έλεγχου κάρτας πολυμέσων (MMC controller) και Firmware, ενώ διατίθεται επιπλέον σε 16 GB, 8 GB και 4 GB. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως έχει διπλάσια πυκνότητα από τις κάρτες moviNAND προηγούμενης γενιάς (NAND 16 GB σε κλίμακα 40 νανόμετρων).

H moviNAND, που είναι αποκλειστικής κυριότητας της Samsung, ακολουθεί τα πρότυπο MMC (eMMC) και χρησιμοποιεί interface υψηλής ταχύτητας, το οποίο αναπτύχθηκε από την JEDEC και την MMCA (MultiMediaCard Association). H πιο πρόσφατη εκδοχή (eMMC v4.3) περιλαμβάνει σύστημα έναρξης (power-on boot) και θέση αναμονής (sleep), μειώνοντας σημαντικά το χρόνο εκκίνησης και την κατανάλωση ρεύματος αντιστοίχως.

Την ίδια στιγμή, η ζήτηση μνήμης υψηλής πυκνότητας προβλέπεται να είναι μονίμως ανοδική. Σύμφωνα με έρευνα της iSuppli, η διάθεση της μνήμης flash NAND που χρησιμοποιείται σε κάρτες μνήμης 32 GB και άνω αναμένεται να οκταπλασιαστεί από 120 εκατομμύρια μονάδες 16 GB, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 13% της παγκόσμιας αγοράς καρτών μνήμης το 2009, σε 950 εκατομμύρια μονάδες ή 72% της αγοράς, έως το 2013.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.