XBLOG logo @2x

Samsung: Απευθείας διανομή των προϊόντων στην Ελλάδα

Επαληθεύτηκαν οι φήμες που τον τελευταίο καιρό έκαναν λόγο για οριστικό τέλος στην συνεργασία Samsung Electronics – Ομίλου Φουρλή, με την πρώτη να αναλαμβάνει την διανομή των προϊόντων στην ελληνική αγορά.

Η επίσημη ανακοίνωση της Samsung Electronics αναφέρει ότι αρχικά περνάει στον έλεγχο της εταιρίας η διανομή των κινητών τηλεφώνων τον προσεχή Ιούλιο, για να ακολουθήσουν τα προϊόντα πληροφορικής και τα consumer electronics τον Ιανουάριο του 2010, οπότε και θα ολοκληρωθεί οριστικά η συνεργασία των δύο εταιριών.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Samsung Electronics να δραστηριοποιείται παγκοσμίως μέσω των τοπικών θυγατρικών γραφείων, προκειμένου να πετύχει πιο άμεση πρόσβαση στους καταναλωτές.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση:

Η Samsung Electronics προχωρά σε απευθείας διανομή των προϊόντων της στην ελληνική αγορά

Έπειτα από 15 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με τον όμιλο εταιριών Φουρλή, η Samsung Electronics ανακοινώνει την απόφασή της να διανέμει απευθείας τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά. Το νέο αυτό επιχειρηματικό σχήμα είναι απόρροια της παγκόσμιας στρατηγικής της εταιρίας να δραστηριοποιείται μέσω των τοπικών θυγατρικών της γραφείων σε κάθε αγορά ξεχωριστά, με στόχο μία πιο άμεση πρόσβαση στον τελικό καταναλωτή.

Η ολοκλήρωση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε έπειτα από αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των δύο μερών. Το νέο επιχειρηματικό σχήμα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του σε πρώτο στάδιο με την κατηγορία των κινητών τηλεφώνων τον Ιούλιο του 2010 και θα ολοκληρωθεί με τις κατηγορίες των προϊόντων πληροφορικής και των καταναλωτικών ηλεκτρονικών τον Ιανουάριο του 2011.

Ο κ. Dai Yung Kim, Γενικός Διευθυντής της Samsung Electronics, Γραφείο Αθηνών, δήλωσε: «Ήταν τιμή για μας και περίοδος τεράστιας σημασίας για τη Samsung η ευκαιρία που είχαμε να συνεργαστούμε με τον όμιλο εταιριών Φουρλή. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας η Samsung πέτυχε σημαντική απόδοση και τοποθέτησε το όνομά της επιτυχώς στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, σύμφωνα με την παγκόσμια στρατηγική μας και έπειτα από αμοιβαία συμφωνία με τον όμιλο εταιριών Φουρλή, η εταιρία αλλάζει τον τρόπο που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά. Αυτό θα μας επιτρέψει να πλησιάσουμε τον Έλληνα καταναλωτή και την ελληνική αγορά με πιο άμεσο τρόπο».

Το 2009 η Samsung πέτυχε διεθνώς ρεκόρ εσόδων που ανήλθαν στα 136.29 τρισεκατομμύρια Γουόν Κορέας ($118 δισεκατομμύρια δολάρια). Είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες παγκοσμίως μάρκες και βρίσκεται στη 19η θέση στη λίστα της Interbrand με τα καλύτερα brands του 2009. Στην ελληνική αγορά η Samsung κατέχει την πρώτη θέση σε πολλές προϊοντικές κατηγορίες, όπως τις τηλεοράσεις και πρόσφατα διέθεσε στην αγορά τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (notebooks).

Η επιθυμία της εταιρίας είναι να καταξιωθεί ως η πιο αγαπητή μάρκα στην Ελλάδα και η δέσμευσή της είναι να συνεισφέρει θετικά στην ελληνική οικονομία, εν μέσω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, επενδύοντας δυναμικά, επεκτείνοντας της επιχειρηματικές της δραστηριότητες και συνεχίζοντας την επιτυχημένη της πορεία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.