XBLOG logo @2x

Τι συζήτησε ο Σαμαράς με το boss της Google και τον επικεφαλής της ZTE στο Μαξίμου

Συναντήσεις με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Google, Eric Schmidt, και τον επικεφαλής της εταιρίας ZTE, Hou Weigui, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

H συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Mr Google ήταν σε επίπεδο γνωριμίας ενόψει και της επικείμενης ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα το α΄εξάμηνο του 2014. Αυτό που απασχολεί την Google είναι να κλείσει το θέμα της πολιτικής απορρήτου για την Ευρώπη καθώς η Κομισιόν την έχει απειλήσει με πρόστιμα.

Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας

Ο επικεφαλής της εταιρίας ΖΤΕ, Hou Weigui, που συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα πρωθυπουργό δήλωσε ότι μετά τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά για τα προϊόντα της η κινεζική εταιρία προχωρά και στη δημιουργία επισκευαστικού κέντρου.

Συγκεκριμένα επιβεβαιώθηκε ότι εντός του 2014 θα ανακοινωθεί ότι ξεκινάει η επένδυση της ΖΤΕ στην Ελλάδα η οποία θα αφορά ένα κέντρο logistics – μέσω του οποίου θα διακινούνται τηλεπικοινωνιακά προϊόντα από τον Πειραιά αρχκιά σε χώρες της νότιας Ευρώπης, τα Βαλκάνια και της Μέσης Ανατολής. Το σημαντικό είναι ότι παράλληλα με το κέντρο Logistics θα γίνει και ένα κέντρο επισκευών που σημαίνει ότι η εταιρία θα συγκεντρώνει τηλεπικοινωνιακό υλικό το οποίο θα επισκευάζεται στην Ελλάδα και θα επαναπροωθείται στις χώρες.

«Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν την οικονομία της χώρας και θα προσφέρουν 400-600 θέσεις εργασίας» δήλωσε ο Hou Weigui ο οποίος ανέφερε ότι την προσπάθεια αυτή στηρίζει ο Ελληνας πρωθυπουργός. Οι θέσεις αυτές αφορούν τόσο σε επιστημονικό προσωπικό όσο και σε εξειδικευμένο το οποίο θα εκπαιδευτεί στην Ελλάδα από Κινέζους τεχνικούς της εταιρίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα έρθει στη Ελλάδα τεχνογνωσία και όπως λένε οι Κινέζοι ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρίας και τις συνθήκες στην ευρωπαϊκή αγορά αυτό το κέντρο επισκευών θα μπορούσε να μετραπεί και σε κέντρο συναρμολόγησης δηλαδή να φτιάχνονται προϊόντα στην Ελλάδα. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα φέρει μεγαλύτερους τζίρους αλλά και περισσότερες θέσεις εργασίες. Το κέντρο Logistics θα φτιαχτεί κοντά στον Πειραιά και το κέντρο επισκευών στα Σπάτα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δύο άνδρες μίλησαν μεταξύ άλλων για τα τρία μεγάλα τηλεπικοινωνιακά project που είναι υπό ζήτηση και ενδιαφέρουν και τη ZTE: Υπεραστικό γρήγορο ίντερνετ, οπτική ίνα στο σπίτι και Σύζευξη 2.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αφού τόνισε ότι η ΖΤΕ είναι μια εκ των πέντε μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών παρόχων παγκοσμίως, ανέφερε ότι αυτή η συμφωνία αντανακλά την εμπιστοσύνη από πλευράς αξιοπιστίας στην Ελλάδα για επενδύσεις.

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η προσπάθεια είναι να ακολουθήσουν και άλλες θετικές ειδήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αλλάζει η εικόνα στον κόσμο για την Ελλάδα. Η χώρα μπαίνει ξανά στο χάρτη των μεγάλων επενδύσεων», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Οι εν λόγω συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο των τετ-α-τετ της ελληνικής κυβέρνησης με εκπροσώπους πολυεθνικών εταιριών, που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι.

[πηγή]

 

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.