XBLOG logo @2x

Εξαιρετικά ασφαλής ο Internet Explorer (έρευνα NSS Labs)

Υψηλά επίπεδα ασφαλείας για τους χρήστες εγγυάται ο Internet Explorer, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε η εταιρία ερευνών και δοκιμών ασφαλείας NSS Labs.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Internet Explorer 8 και ο Internet Explorer 9 προσφέρουν υψηλή προστασία έναντι του κακόβουλου λογισμικού, ειδικά στα social networks (socially-engineered malware). Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη έρευνα αποδεικνύει ότι ο Internet Explorer 9 (beta) έχει τη δυνατότητα να παρεμποδίσει το 90% των ηλεκτρονικών απειλών, ενώ ο Internet Explorer 8 μπλοκάρει το κακόβουλο υλικό σε ποσοστό 90%.

Η ενισχυμένη προστασία εξασφαλίζεται από τον Internet Explorer χάρη στην εφαρμογή SmartScreen.

Το χαρακτηριστικό αυτό ενημερώνει για τον κίνδυνο downloading περιεχομένου που είναι επιβλαβές για τον Η/Υ σας, ανιχνεύοντας και παρεμποδίζοντας ιστοσελίδες, οι οποίες είτε εμπεριέχουν κακόβουλο λογισμικό, είτε επιτρέπουν την υποκλοπή στοιχείων (phishing).

Επιπλέον, ο Internet Explorer 9 ενσωματώνει διάφορα στοιχεία για την ενίσχυση της ασφάλειας, όπως η εφαρμογή SmartScreen Application Reputation, η οποία παρουσιάζει ακόμα πιο αυστηρές προειδοποιήσεις σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος downloading κακόβουλου υλικού.

Η Κική Καρακατσάνη, Windows Client Manager της Microsoft Ελλάς, με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας δήλωσε: «Το ζήτημα της ασφάλειας για εμάς είναι μείζονος σημασίας και βασική προτεραιότητα. Οι χρήστες θα πρέπει να απολαμβάνουν τα οφέλη, που απορρέουν από το Internet και όχι να ανησυχούν διαρκώς μήπως πέσουν θύματα απάτης».

Από την Microsoft μου ζητήθηκε ένα σύντομο σχόλιο σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας της NSS Labs, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρία. Να το σύντομο quote μου: «Τα αποτελέσματα της έρευνας της NSS αποδεικνύουν την πρόοδο που έχει γίνει σε επίπεδο ασφαλείας στον Internet Explorer από την Microsoft, κάτι που επιτρέπει στους χρήστες να είναι ασφαλείς κατά την περιήγησή τους στο Ιnternet».

Περιγραφή της έρευνας, αλλά και ανάλυση των συμπερασμάτων της, μπορείτε να δείτε στο επίσημο site της NSS Labs.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.