XBLOG logo @2x

Review: HP Officejet 6500 Wireless

Πριν ένα μήνα περίπου σας παρουσιάσαμε ίσως το καλύτερο πολυμηχάνημα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά, το HP Photosmart Premium C309a. Αυτή τη φορά η HP μας έδωσε να δοκιμάσουμε κάτι εξίσου καλό με το προηγούμενο, αλλά με αρκετά χαμηλότερη τιμή και πολύ μικρότερη κατανάλωση μελανιών. Για 20 μέρες σχεδόν είχαμε στα χέρια μας ένα ολοκαίνουριο HP 6500 Wireless, μαζί με άφθονο χαρτί και μελάνια για να πειραματιστούμε και να σας το παρουσιάσουμε.

Τα μελάνια που δέχεται ο εκτυπωτής είναι της σειράς HP 920 (Black, Magenta, Cyan, Yellow). Εμείς συγκεκριμένα είχαμε τα 920XL τα οποία όπως αναφέρουν και πάνω στο κουτί τους, υπόσχονται μέχρι 2,5x περισσότερες εκτυπώσεις.

Το μέγεθός του είναι αρκετά ικανοποιητικό και χωράει άνετα τόσο στο γραφείο δίπλα από τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας, όσο και σε ένα μικρό γραφείο στην επιχείρηση ή το σπίτι σας. Οι διαστάσεις του είναι 476 x 473 x 258 mm και το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 9 κιλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 6500 Wireless είναι λίγο πιο βαρύ (κατά 1 κιλό περίπου) από το απλό 6500.

HP Officejet 6500 Wireless

Εκτός από μία ολοκληρωμένη λύση με λειτουργίες εκτύπωσης, αντιγραφής, σάρωσης, αποστολής και λήψης φαξ, το 6500 Wireless μπορεί να σας απαλλάξει από όλα τα περιττά καλώδια που υπάρχουν γύρω από τον υπολογιστή σας, καθώς διαθέτει πληθώρα τρόπων σύνδεσης και μία από αυτές είναι η ασύρματη σύνδεση (Wi-Fi b/g). Μπορεί πολύ εύκολα να συνδεθεί στο υπάρχον ασύρματο δίκτυό σας, με τη βοήθεια του λογισμικού που παρέχεται μαζί με το πολυμηχάνημα.

Αν προτιμάτε τον παραδοσιακό τρόπο, το 6500 Wireless εφοδιάζεται με θύρα Ethernet για να το συνδέσετε στο δίκτυό σας, καθώς και θύρα USB για άμεση σύνδεση με τον επιτραπέζιο υπολογιστή ή το laptop σας. Επειδή σχεδόν όλοι διαθέτουμε πλέον ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, το πολυμηχάνημα εξοπλίζεται με Card Reader το οποίο μπορεί να δεχτεί κάρτες SD, XD, MMC και MS Duo. To CD με το λογισμικό που έρχεται μαζί με τον εκτυπωτή είναι συμβατό με Windows XP, Vista, καθώς και με Mac OS X v10.4, v10.5.

Παρόλα αυτά τόσο ο εκτυπωτής όσο και το scanner δούλεψαν άριστα και στα Windows 7.

HP Officejet 6500 Wireless

Ας περάσουμε όμως να δούμε τις δυνατότητες εκτύπωσης του 6500 Wireless. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συσκευή μπορεί να διαθέτει πληθώρα τεχνικών λειτουργιών, αλλά είναι πάνω απ΄όλα εκτυπωτής. Η ποιότητα εκτύπωσης εγγράφων ήταν πάρα πολύ καλή, μπορώ να πω σχεδόν όμοια με εκείνη ενός laser εκτυπωτή, αλλά αρκετά πιο οικονομική. Η ποιότητα των φωτογραφιών είναι ικανοποιητική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει εκείνη του C309a. Ωστόσο δεν θα απογοητευτείτε αν αποφασίσετε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και να τυπώσετε σε φωτογραφικό χαρτί.

Σύμφωνα με την μαμά HP, τα μοντέλα της σειράς 6500 παρέχουν δυνατότητα έγχρωμων εκτυπώσεων επαγγελματικής ποιότητας με έως και 40% χαμηλότερο κόστος ανά σελίδα, ενώ καταναλώνουν έως 40% χαμηλότερη ενέργεια σε σχέση με τους συγκρινόμενους laser εκτυπωτές.

Επίσης, η δυνατότητα αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψεως θα σας εξυπηρετήσει και θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χαρτί.

Η ταχύτητα εκτύπωσης και η οικονομία νομίζω ότι είναι τα δύο δυνατά σημεία του 6500 Wireless, καθώς και του απλού 6500. Η ταχύτητα αγγίζει τις 32 σελίδες το λεπτό για ασπρόμαυρες εκτυπώσεις. Όσον αφορά την έγχρωμη εκτύπωση, η ταχύτητα σε draft mode ανέρχεται σε 31 σελίδες ανά λεπτό. Αν αποφασίσετε να τυπώσετε σε φωτογραφικό χαρτί με αρκετά καλή ποιότητα, τότε η ταχύτητα μειώνεται δραματικά.

HP Officejet 6500 Wireless

Το scanner μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις τόσο στην λειτουργία του όσο και στον χειρισμό του. Μπορείς χρησιμοποιώντας μόνο τα κουμπιά του πολυμηχανήματος να ρυθμίσεις αρκετές παραμέτρους όπως το μέγεθος της αντιγραφής, το χρώμα, τον τύπο του χαρτιού, την ποιότητα, καθώς και τον προορισμό του αρχείου που θα σκανάρεις.

Μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του scanner που αξίζει να αναφέρουμε είναι:

  • Τύπος σάρωσης: Επίπεδης επιφάνειας, ADF
  • Οπτική ανάλυση σάρωσης: Μέχρι 2.400 dpi
  • Ανάλυση σάρωσης υλικού: Έως 2.400 x 4.800 dpi
  • Ενισχυμένη ανάλυση σάρωσης: Μέχρι 19200 dpi
  • Ταχύτητα σάρωσης: Οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR) πλήρους σελίδας κειμένου στο Microsoft Word: λιγότερο από 50 δευτ. Προεπισκόπηση: λιγότερο από 27 δευτ. (οι ταχύτητες ποικίλλουν ανάλογα με την πολυπλοκότητα του εγγράφου).
  • Βάθος bit: 48 bit

Αν λοιπόν το σπίτι σας ή η επιχείρηση σας χρειάζεται ένα αρκετά καλό πολημηχάνημα χωρίς περιττά καλώδια, αλλά με αρκετά καλή τιμή, πιστεύω ότι το 6500 Wireless είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Η τιμή για το μοντέλο με το Wi-Fi ανέρχεται στα 190 ευρώ, ενώ αν θελήσετε να αγοράσετε το μοντέλο που δεν διαθέτει ασύρματη σύνδεση, τότε θα πέσετε στα 150 ευρώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.