XBLOG logo @2x

Η Google βάζει τέλος στα CAPTCHA… Εκτός αν είσαι ρομπότ

Τα CAPTCHA είναι ένα αναγκαίο κακό για το Internet, αφού μπορεί να ενοχλεί τους χρήστες όταν αυτοί προσπαθούν να κάνουν είσοδο σε ένα site ή να αγοράσουν κάτι, όμως βοηθάει τις εταιρίες να προστατεύσουν τα sites και τους servers τους.

Η Google πριν από λίγα χρόνια προσπάθησε να διορθώσει το πρόβλημα των CAPTCHA εισάγοντας τη δική της λύση, το reCAPTCHA, το οποίο έκανε πολύ πιο εύκολη την επαλήθευση του χρήστη (τις περισσότερες φορές αρκεί να κάνετε ένα μόνο κλικ).

Από τότε το reCAPTCHA έχει γίνει η No. 1 λύση για τα sites και η Google αποφάσισε να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία επαλήθευσης του χρήστη, και έτσι τώρα ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του reCAPTCHA που κρύβει εντελώς το πλαίσιο επαλήθευσης του χρήστη σε μια φόρμα αν όντως υπάρχει άνθρωπος πίσω από τον υπολογιστή.

Η Google τα κατάφερε βελτιώνοντας τον αλγόριθμο εντοπισμού των bots, ο οποίος δουλεύει αναλύοντας τις κινήσεις του χρήστη μόλις ανοίξει μια σελίδα.

Με πολύ απλά λόγια, η Google κατάφερε να βάλει ένα τέλος στο ενοχλητικό CAPTCHA και σύντομα αυτές οι φόρμες επαλήθευσης θα εξαφανιστούν από τα μάτια του κόσμου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.