XBLOG logo @2x

React Festival στη Σύρο

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Σύρο, βρίσκεται σε κινητοποιήσεις από τις 6 Δεκεμβρίου, λόγω των γνωστών γεγονότων, τα οποία σήμερα αποκτούν κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά.

Ως συνέχεια των δράσεων τους, ο Σύλλογος πραγματοποιεί ένα φεστιβάλ πολιτιστικού χαρακτήρα στις 13 – 15 Φεβρουαρίου στη Σύρο, με τίτλο “reΑct: Σπάμε τα κλουβιά”.

Το φεστιβάλ θα περιέχει εκθέσεις (γλυπτικής, κατασκευών, ζωγραφικής, graphic design, φωτογραφίας και ψηφιακής δημιουργίας), συναυλίες, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, workshop, καθώς και διαλέξεις προσκεκλημένων ομιλητών.

Ένα site που έχει στηθεί για τις δράσεις αυτές είναι το reactfestival.gr.

Ένας από τους κυριότερους στόχους του φεστιβάλ είναι η επικοινωνία, η ενημέρωση και η αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία. Μέχρι σήμερα, οι κυριότεροι συνεργάτες των φοιτητών στις δράσεις αυτές, είναι δάσκαλοι, καθηγητές (όχι του Πανεπιστημίου, γιατί βρίσκονται στην ίδια απολίτικη κατάσταση με τον Φοιτητικό Σύλλογο), δημόσιοι υπάλληλοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι διορισμένοι στη Σύρο, δεν είναι ντόπιοι.

Τέλος, σε μία προσπάθεια αναδημοσίευσης κειμένων προς μελέτη και ενημέρωση του κόσμου για τις δράσεις, δημιουργήθηκε και το blog του φοιτητικού συλλόγου, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε με ένα κλικ στο dpsdfs.blogspot.com.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.