XBLOG logo @2x

Το Raspberry Pi έγινε ο τρίτος best-seller τύπος υπολογιστή όλων των εποχών

Το Raspberry Pi έγινε ο τρίτος υπολογιστής γενικής χρήσης με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, ξεπερνώντας το Commodore 64, σύμφωνα με το επίσημο περιοδικό MagPi. Πάνω από 12.5 εκατομμύρια πλακέτες έχουν πουληθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι πρώτοι δύο υπολογιστές της λίστας, όπως θα περιμένατε, είναι τα PC και τα Mac, και παρότι είναι μάλλον αδύνατο για το Raspberry Pi να ξεπεράσει κάποια από τις δύο αυτές πλατφόρμες, παραμένει ένα τεράστιο επίτευγμα για αυτή τη μικρή συσκευή.

Το Raspberry Pi Foundation μας εντυπωσιάζει κάθε φορά που ανακοινώνει ένα νέο μοντέλο. Έβγαλαν τον πρώτο υπολογιστή το 2012 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει οχτώ διαφορετικές εκδόσεις, με βελτιώσεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά και στις ικανότητες της πλακέτας, και τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε σημείωσαν 10 εκατομμύρια πωλήσεις.

Το Raspberry Pi Model 3 που κυκλοφόρησε το προηγούμενο έτος είναι η best-seller έκδοση του υπολογιστή, σύμφωνα με επίσημες πηγές, και αντιπροσωπεύει περίπου το 1/3 των Pi που έχουν πουληθεί. Η τελευταία έκδοση της πλακέτας, το Pi Zero W των $10, πούλησε 10,000 κομμάτια μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες.

«Ξεπερνώντας το Commodore 64 στις πωλήσεις γράφει το Raspberry Pi στα χρονικά της ιστορίας,» αναφέρει το περιοδικό MagPi, παρότι υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το πόσα Commodore 64 έχουν πουληθεί. «Καθόλου άσχημα λαμβάνοντας υπόψη ότι το αρχικό σχέδιο ήταν να παραχθούν περίπου 10 με 20,000 πλακέτες.»

Είναι πλέον δύσκολο να φανταστούμε το τοπίο της τεχνολογίας χωρίς το Raspberry Pi και τις παρόμοιες πλακέτες οι οποίες προσφέρουν σε προγραμματιστές και χομπίστες την δυνατότητα να φτιάξουν τα δικά τους ηλεκτρονικά συστήματα χωρίς κόπο και πολλά έξοδα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.