XBLOG logo @2x

Qwiki: Η μηχανή αναζήτησης του μέλλοντος!

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως ήταν η Google στους πρώτους μήνες της δημιουργίας της; Μήπως θα θέλατε να γυρίσετε τον χρόνο μερικά χρόνια πίσω και να επενδύσετε σε αυτή την εταιρία; Να γυρίσετε τον χρόνο πίσω είναι κάπως δύσκολο, αλλά τώρα βλέπουμε να δημιουργείται μια εταιρία που σε μια δεκαετία θα μπορούσε θεωρητικά να «εκθρονίσει» την Google.

Το όνομα αυτής: Qwiki (προφέρεται «κ-γουΐκι»)!

Η Qwiki είναι ουσιαστικά μια μηχανή αναζήτησης που, αντί να παρουσιάζει τα αποτελέσματα με μορφή κειμένου, όπως πχ η Google και οι άλλες γνωστές μηχανές αναζήτησης, τα παρουσιάζει σε ένα βίντεο με την μορφή μιας «ιστορίας»!

Για να καταλάβετε καλύτερα όμως, δείτε το αποτέλεσμα της αναζήτησης του όρου «Αθήνα» στο Qwiki!

Αρκετά εντυπωσιακό, ε; Αυτό όμως που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι ότι αυτό το βίντεο που είδατε στο Qwiki δεν είναι ανθρώπινο δημιούργημα, δεν κάθισε κάποιος να το φτιάξει για να το δείτε. Είναι δημιουργία ενός προγράμματος υπολογιστή!

Φανταστείτε να είστε μπροστά στην Google TV τηλεόρασή σας, που έχει πρόσβαση στο internet και να ψάχνετε online πληροφορίες μέσω της Qwiki. Αυτό φαντάζει περισσότερο επιστημονική φαντασία παρά πραγματικότητα. Θα μπορείτε ουσιαστικά να έχετε απάντηση σε όποιο ερώτημα θέλετε χωρίς να χρειάζεται να κάνετε βήμα ή να ψάξετε τα αποτελέσματα στο Google.

Το Qwiki δεν σταματά όμως εδώ. Σύντομα θα είναι έτοιμη και εφαρομογή για smartphones οπότε θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτή την τεράστια πηγή πληροφοριών εν κινήσει.

Πριν από λίγες εβδομάδες μάλιστα, αυτό το νέο start up έλαβε χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων δολαρίων! Ανάμεσα στους επενδυτές είναι ο Edward Saverin, συνιδρυτής του Facebook.

Τι περιμένετε λοιπόν; Πηγαίνετε να «δοκιμάσετε» το μέλλον στο Qwiki!

Ακολουθεί ένα video με την παρουσίαση του Qwiki, τον περασμένο Σεπτέμβρη στο TechCrunch Disrupt.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.