XBLOG logo @2x

Qualcomm Snapdragon Wear 1100: Ένα chipset για wearables

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα στην έκθεση Computex Taipei 2016 το νέο chipset Qualcomm Snapdragon Wear 1100 που είναι σχεδιασμένο για χρήση αποκλειστικά σε φορετές συσκευές (wearables). Το νέο chip είναι το δεύτερο της εταιρίας για wearables μετά το Snapdragon Wear 2100 που είδαμε τον Φεβρουάριο.

Το Qualcomm Snapdragon Wear 1100 είναι εδώ για να αντικαταστήσει την οικογένεια Snapdragon 400 η οποία χρησιμοποιούταν κατά κόρον στα smartwatches. Υποστηρίζει LTE και 3G συνδεσιμότητα, καθώς επίσης Wi-Fi, Bluetooth και φωνητικές εντολές. Διαθέτει επίσης την τεχνολογία iZat της Qualcomm η οποία βασίζεται σε πολλούς δέκτες GNSS (Global Navigation Satellite System) για τον εντοπισμό της θέσης του χρήστη.

Εταιρίες όπως οι Anda Technologies, inWatch και WeBandz θα ανακοινώσουν ρολόγια για παιδιά που θα χρησιμοποιούν το chipset Snapdragon Wear 1100, το οποίο θα γίνει άμεσα διαθέσιμο για αγορά από τις κατασκευάστριες. Σε αντίθεση με το Wear 2100, είναι πιο φθηνό και προορίζεται για πιο οικονομικές συσκευές που δεν απαιτούν καλό επεξεργαστή ή επιπρόσθετες λειτουργίες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.