XBLOG logo @2x

Το Qualcomm 205 φέρνει το 4G και άλλα στα φθηνότερα smartphones

Η Qualcomm ενημέρωσε την πλατφόρμα της για οικονομικά κινητά τηλεφώνα για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, φέρνοντας LTE συνδεσιμότητα και 4G υπηρεσίες σε κινητά σχεδιασμένα για αγορές όπως της Ινδίας, της Λατινικής Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα σε μια εκδήλωση στο Νέο Δελχί την πλατφόρμα Qualcomm 205, η οποία περιλαμβάνει το 205 System-on-Chip (SoC) που υποστηρίζει ταχύτητες λήψης δεδομένων έως 150 Mbps σε 4G, 3G και 2G δίκτυα, καθώς και διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.1 GHz, Adreno μονάδα γραφικών και υποστήριξη για δύο SIM.

Η πλατφόρμα Qualcomm 205 δεν έχει τα προηγμένα χαρακτηριστικά των ναυαρχίδων chips της Qualcomm, όμως υποστηρίζει 3-megapixels κάμερες μπροστά και πίσω, 480p VGA οθόνες στα 60 fps, και επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν βίντεο. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι φέρνει υποστήριξη για 4G συνδέσεις σε χώρες όπως η Ινδία και η Βραζιλία, επιτρέποντας στους χρήστες να αναβαθμίσουν επιτέλους το 3G ή ακόμα και το 2G κινητό τους χωρίς μεγάλα έξοδα.


Διαβάστε επίσης: Huawei P10 lite: Επίσημο με 5,2” full HD οθόνη και 4GB RAM


Η εταιρία αναφέρει ότι αυτά τα κινητά θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που δουλεύουν σε μικρές επιχειρήσεις, προσφέροντάς τους Voice over LTE (VoLTE) και Voice over Wi-Fi και θα επιτρέψει σε περισσότερους να κάνουν streaming μουσικής και βίντεο. Τα κινητά που χρησιμοποιούν το 205 SoC θα μπορούν να δουλέψουν περισσότερη ώρα με μία φόρτιση, επομένως αποτελούν ιδανική για λύση για όσους ζουν σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση στο ρεύμα.

Η Qualcomm αναφέρει ότι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη από σήμερα, αλλά οι πρώτες συσκευές θα βγουν στην αγορά μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.