XBLOG logo @2x

Public: Η χρονιά που πέρασε

Πριν από λίγες μέρες τα καταστήματα Public διοργάνωσαν μια δημοσιογραφική εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκε μια σύνοψη της μέχρι τώρα πορείας της αλυσίδας καταστημάτων. Η εταιρία φέτος, που έχει συνολικά 11 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, είχε έσοδα της τάξεως των 72 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2010, παρουσιάζοντας μια αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, το 2009.

Στα Public ο πελάτης μπορεί να βρει μια πολύ ευρεία γκάμα προϊόντων και αυτό φαίνεται και από το ποσοστό εσόδων από κάθε κατηγορία. Ειδικότερα, τα τεχνολογικά αγαθά (υπολογιστές, κινητά, tablets κλπ) αντιστοιχούν περίπου στο 50% των εσόδων, ενώ ένα παρόμοιο ποσοστό έχουν και τα άλλα αγαθά (βιβλία, παιχνίδια). Αξιοσημείωτο είναι ότι το 5% εσόδων την προηγούμενη χρονιά προέρχονταν από το νέο e-commerce site των Public.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ακόμη δεν μιλάμε για κερδοφορία. Οι προβλέψεις των στελεχών είναι ότι το break even θα γίνει λογικά μέσα στο 2013.

Η κρίση έχει επηρεάσει βεβαίως όλο τον εμπορικό κόσμο και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι προβλέψεις των Public βλέπουν πολύ μικρότερη αύξηση εσόδων φέτος σε σύγκριση με το περσινό εντυπωσιακό 42%. Η κρίση όμως είναι και η αιτία που αρκετός κόσμος απολύεται λόγω της συρρίκνωσης πολλών επιχειρήσεων.  Οι υπεύθυνοι του Public όμως σήμερα υποστήριξαν ότι δεν έχουν προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων, αντιθέτως προσλαμβάνουν ανθρώπους όταν χρειάζεται.

Τα στελέχη της εταιρίας ακόμη επεσήμαναν πολλές φορές ότι κύριος στόχος τους θα είναι από εδώ και πέρα η βελτίωση του customer experience, δηλαδή η εμπειρία που θα έχει ο καταναλωτής μέσα στα καταστήματα Public να είναι πολύ καλή. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί όπως τόνισαν μέσα από την συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού.

Τέλος, τα Public άνοιξαν ένα νέο κατάστημα Apple στο Σύνταγμα, καθώς έγιναν Apple Authorized Resellers. Μπορείτε να δείτε από κάτω φωτογραφίες από το νέο κατάστημα.

Public Public Public

Public Public Public

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.