XBLOG logo @2x

Public και διαγωνισμός Public Pet

Πριν από δύο εβδομάδες, Τρίτη βράδυ αν θυμάμαι καλά, βρέθηκα στα εγκαίνια του Public στο Σύνταγμα, μαζί με τον Κώστα από το techblog.gr. Φτάσαμε εκεί γύρω στις 9:00 το βράδυ, ώρα που οι ζωντανές εκδηλώσεις πρέπει να είχαν τελειώσει και προχωρήσαμε γρήγορα προς τα μέσα.

Κάναμε μια βόλτα σε όλους τους ορόφους του μεγάρου που στεγάζει το Public και χαζέψαμε σχεδόν σε όλα τα προϊόντα που υπάρχουν εκεί. Ψηφιακές κάμερες, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, mp3 players, υπολογιστές, laptops, τηλεοράσεις plasma, blu-ray players, αλλά και πληθώρα από μουσικά cd, αλλά και βιβλία σας περιμένουν εκεί. Τις τιμές για να πω την αλήθεια δεν τις πολυπρόσεξα, αφού δε με ενδιέφερε να κάνω κάποια αγορά, αλλά πιστεύω ότι πάνω-κάτω θα κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα άλλα μεγάλα καταστήματα του χώρου.

Σε κάποιον από τους ορόφους του (δε θυμάμαι τώρα ακριβώς σε ποιον) υπάρχει και internet corner με μερικά laptops από τα οποία μπορεί να σερφάρει κανείς ελεύθερα στο διαδίκτυο, ενώ όπως μας είπε και ένας υπάλληλος εκεί είναι στα άμεσα σχέδιά τους να λειτουργήσει και ασύρματο δίκτυο, έτσι ώστε να μπορεί όποιος θέλει να συνδεθεί δωρεάν από το laptop ή το pda του.


Υπάρχει όμως και κάτι που με έχει εκνευρίσει αρκετά όσον αφορά στα Public και δεν είναι άλλο από τον διαγωνισμό Public Pet που ξεκίνησε εδώ και μερικές μέρες. Τι είναι αυτός ο διαγωνισμός; Μπαίνεις στο publicpet.gr, κάνεις μία εγγραφή και επιλέγεις ένα από τα 20 διαθέσιμα δώρα. Έπειτα σου δημιουργούν μία μοναδική σελίδα (με το username, το avatar, το δώρο που έχεις επιλέξει και την ατάκα που έχεις γράψει) στην οποία μπορούν να σε ψηφίζουν οι φίλοι σου. Μπορεί να σε ψηφίσει οποιοσδήποτε κλικάροντας το link σου, αλλά μόνο μία φορά την ημέρα.

Αυτό θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, που ολοκληρώνεται το “προκριματικό” στάδιο. Μετά συνεχίζουν τον “αγώνα” οι 10 που θα έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους, για να αναδειχθεί στις 30 Δεκεμβρίου ο τελικός νικητής με τις περισσότερες ψήφους, ο οποίος και θα κερδίσει το δώρο που επέλεξε κατά την εγγραφή του στον διαγωνισμό. Μεταξύ των δώρων περιλαμβάνονται υπολογιστές Mac Book, Sony Vaio, ψηφιακές κάμερες Sony, παιχνιδομηχανές Playstation 3, Nintendo Wii, Sony PSP, Xbox 360, iPod Classic, κινητά τηλέφωνα κλπ.

Μέχρι εδώ όλα καλά και αααααα τι καλή κίνηση που έκαναν τα Public! Ομολογώ ότι κι εμένα δε με άφησε αδιάφορο η πιθανότητα να κερδίσω ένα Mac Book για παράδειγμα, έτσι κι έκανα τη σχετική εγγραφή και έβαλα μάλιστα για 1-2 μέρες τα σχετικά banners στο xblog.gr.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν άρχισα να δέχομαι emails και μηνύματα στα social networking sites όπου έχω προφίλ για να ψηφίσω τον έναν και τον άλλο. Ξαφνικά όλοι έγιναν public pets και ζητούσαν να τους ψηφίζω κάθε μέρα! Μέχρι και σχόλια μου άφησαν σε διάφορα post στο xblog ζητώντας ψήφο και υποστήριξη για να κερδίσουν το laptop των ονείρων τους, την κάμερα που τόσο πολύ θέλουν κλπ! Περισσότερο spam δε γινόταν δηλαδή!

Μου την έδωσε πολύ, ψήφισα κάποιους στην αρχή και μετά απλά διέγραφα με τη μία σχετικά emails, μηνύματα και σχόλια που δεχόμουν. Βλέποντας μάλιστα ότι κάποιοι ξέφυγαν στην κατάταξη με τις ψήφους με μεγάλη διαφορά, κατέβασα τα σχετικά banners από το xblog και διέκοψα κατά κάποιο τρόπο τη συμμετοχή μου στον διαγωνισμό.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.