XBLOG logo @2x

Πρόστιμο 1.500.000 δολαρίων σε «πειρατή» του BitTorrent!

Ο Βρετανός χρήστης του BitTorrent, Kywan Fisher, καταδικάστηκε σε πρόστιμο ύψους 1.500.000 δολαρίων ως αποζημίωση στην Flava Works, εταιρία παραγωγής ταινιών για ενηλίκους.

Ο Fisher κατηγορείται πως έκανε «rip» δέκα συνολικά ταινίες από το online portal της εταιρίας και έπειτα τις διένειμε μέσω δικτύων ανταλλαγής αρχείων peer-to-peer. Ο εντοπισμός της διαρροής και του ίδιου του κατηγορουμένου ήταν απλά θέμα χρόνου.

Η Flava Works ενσωματώνει στις ταινίες της έναν μοναδικό κρυπτογραφημένο κωδικό για τον εντοπισμό τέτοιων πράξεων, ενώ το γεγονός πως ο Fisher ήταν συνδρομητής της Flava Works βοήθησε στον εντοπισμό των στοιχείων του μέσω του λογαριασμού του, επιτρέποντας άμεσα στην εταιρία να κινηθεί δικαστικά εναντίον του.

«Ο ενάγων έχει ιδιόκτητο λογισμικό που αντιστοιχίζει έναν κρυπτογραφημένο κωδικό σε κάθε μέλος της ιστοσελίδας του» είπε ο νομικός εκπρόσωπος της Flava στο δικαστήριο. «Σε τέτοιες περιπτώσεις, κάθε φορά που ο κατηγορούμενος κατέβαζε ένα αντίγραφο ενός video από την ιστοσελίδα του ενάγοντος, κατέβαζε μαζί και το κρυπτογραφημένο κωδικό του ίδιου».

Ο Δικαστής στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ιλινόις του επέβαλλε το μέγιστο δυνατό πρόστιμο σύμφωνα με τον νόμο, 150.000 δολάρια ανά ταινία. Επιπλέον, συνολικά 3.449 χρήστες πρόλαβαν να κατεβάσουν το αντίγραφο της ταινίας, πράγμα που σημαίνει πως ο Fisher θα πρέπει να πληρώσει συνολικά 435 δολάρια για κάθε παράνομο download.

Το πρόστιμο αυτό είναι μέχρι στιγμής το υψηλότερο που έχει επιβληθεί σε κατηγορούμενο για πειρατεία.

Ένας από τους λόγους που οδήγησαν σε μια τόσο «σκληρή» απόφαση ήταν η μη προσέλευση του Fisher στο δικαστήριο!

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.