XBLOG logo @2x

Προσοχή όσοι έχετε ασύρματα τηλέφωνα Dect 6.0

Έχεις ασύρματο τηλέφωνο τεχνολογίας Dect 6.0; Θα πρέπει να σταματήσεις να το χρησιμοποιείς άμεσα, αφού η χρήση του στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη είναι παράνομη! Δες όλες τις σχετικές πληροφορίες!

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων τους τελευταίους μήνες δέχθηκε καταγγελίες για παρεμβολές στο φάσμα UMTS των εταιριών κινητής τηλεφωνίας από ασύρματα τηλέφωνα τεχνολογίας Dect 6.0. Η συγκεκριμένη τεχνολογία Dect 6.0 χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ στο φάσμα των 1,9 GHz.

Αυτό το φάσμα όμως στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη χρησιμοποιείται για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ η χρήση ασύρματων τηλεφώνων Dect στην Ευρώπη είναι νόμιμη μόνο στα 1,8 GHz (1880-1900MHz)!

Έτσι, οι καταναλωτές καλούνται από την ΕΕΤΤ:

  1. Να μην χρησιμοποιούν ούτε να θέτουν σε λειτουργία τα ασύρματα τηλέφωνα Dect 6.0 που ενδεχομένως έχουν στην διάθεσή τους.
  2. Να μην αγοράζουν ασύρματα τηλέφωνα Dect 6.0 από καταστήματα στη χώρα μας ή online καταστήματα όπως τα Amazon, eBay κλπ, ή από καταστήματα στο εξωτερικό. Αν έχουν αγοράσει τέτοια τηλέφωνα θα πρέπει να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν αφού η χρήση τους είναι παράνομη και επιφέρει τις νόμιμες κυρώσεις.

Η ΕΕΤΤ πραγματοποιεί ελέγχους ώστε να εντοπίσει ανάλογο εξοπλισμό, ενώ έχει ενημερώσει με επιστολές της μεγάλα εμπορικά και online καταστήματα σχετικά με τις νόμιμες συχνότητες λειτουργία των ασύρματων τηλεφώνων Dect 6.0 στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.