XBLOG logo @2x

Prey Project, Αντικλεπτικό software για το laptop ή το κινητό σας!

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν laptops ή ακριβά κινητά είναι ο φόβος της κλοπής των πολύτιμων αυτών gadgets τους όταν τα έχουν μαζί τους σε εξωτερικούς χώρους. Λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει ένα νέο opensource (!) software που θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε το κλεμμένο σας κινητό!

Το όνομα αυτού: “Prey Project”.

Το “Prey” μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε πλατφόρμες που τρέχουν σε Windows, Ubuntu, Linux, Android και Mac OS.

Ο τρόπος που δουλεύει είναι πολύ απλός. Κάνετε εγκατάσταση το πρόγραμμα, το οποίο παραμένει ανενεργό μέχρι να το ενεργοποιήσετε εσείς. Η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει με ένα SMS ή μέσω του internet.

Μόλις ενεργοποιήσετε το “Prey” θα μπορέσετε να εντοπίσετε το κινητό/laptop σας, μέσω GPS (αν το κινητό σας διαθέτει GPS), ή αλλιώς μέσω Wi-Fi Hotspots. Η συσκευή θα ψάξει αυτόματα για διαθέσιμα Wi-Fi δίκτυα και θα μπορέσετε να το εντοπίσετε με την διαδικασία triangulation.

Ακόμη μπορείτε να βγάλετε μια φωτογραφία του «κλέφτη» χρησιμοποιώντας την webcam του laptop ή την μπροστινή κάμερα του κινητού σας.

Τέλος, έχετε την δυνατότητα να κλειδώσετε τελείως το σύστημα και όλα τα αρχεία, ώστε να μην πέσουν σε λάθος χέρια τα προσωπικά σας δεδομένα.

Το “Prey” είναι δωρεάν software και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το δοκιμάσετε!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.