XBLOG logo @2x

Πόσοι βολευτές θα παραιτηθούν από τα αναδρομικά που ζητούν;

Όπως ήταν αναμενόμενο, τις προηγούμενες μέρες που έγινε γνωστή η κίνηση βουλευτών και πρώην βουλευτών να διεκδικήσουν αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ με αγωγές που έκαναν, το κράξιμο έπεσε σύννεφο από όλη την blog-ό-σφαιρα, τα news sites και τα media γενικότερα.

Έτσι σήμερα έσπευσαν κάποιοι να ανακοινώσουν ή να δηλώσουν ότι παραιτούνται της διεκδίκησης των χρημάτων αυτών, ότι αυτή την ενέργεια την έκαναν όταν η χώρα δεν ζούσε την οικονομική κρίση κλπ. Δηλαδή πριν 1-2 χρόνια άνετα θα τα “τσέπωναν” τα πακέτα με τα ευρώ, τώρα όμως κάνουν πίσω, λόγω… κρίσης.

Ναι, καλά, τους πιστέψαμε. Ας μην είχε προηγηθεί η κατακραυγή και μια χαρά θα τα τσέπωναν και τώρα τα ευρώ που ζητούν… αναδρομικά!

Για να δούμε τελικά πόσοι και ποιοι θα είναι αυτοί που δεν θα κάνουν πίσω και θα προχωρήσουν μέχρι τέλους, μέχρι δηλαδή να πάρουν και το τελευταίο αναδρομικό ευρώ, την ίδια στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις θα μειώνονται ακόμη περισσότερα, τα χαράτσια θα αυξάνονται, τα καταστήματα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείνουν και η ανεργία θα μεγαλώνει.

Αν είχαν τσίπα, θα έπρεπε όλοι να παραιτούνταν της διεκδίκησης των αναδρομικών αυτών και να παραιτούνταν και από βουλευτές την ίδια στιγμή.

Κατά καιρούς βγαίνουν και λένε ότι μπήκαν στην πολιτική για να προσφέρουν, ακόμη και η αμοιβή που λαμβάνουν κάθε μήνα δεν θεωρείται “μισθός”, αλλά “βουλευτική αποζημίωση”, απ΄ότι φαίνεται όμως με αυτές τις ενέργειές τους οι κύριοι βουλευτές μας απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι το βουλευτικίκι το βλέπουν ως “μπίζνα” και τίποτα άλλο.

Το έγραψα και στο προηγούμενο post, το γράφω και τώρα: Η κίνησή τους να διεκδικήσουν τα αναδρομικά των εκατομμυρίων ευρώ είναι καθ΄όλα νόμιμη, είναι όμως και ηθική;

Περισσότερα για το θέμα της διεκδίκησης των αναδρομικών από βουλευτές και πρώην βουλευτές μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Υ.Γ.: Στον τίτλο του post το “βολευτές” αντί του “βουλευτές” δεν είναι γραμμένο κατά λάθος.

[photo]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.