XBLOG logo @2x

Porsche 911 Sport Classic: Η συλλεκτική!

Η Porsche εξέλιξε ακόμα περισσότερο το DNA της 911 και το αναβάθμισε κατά πολύ! Ευτυχώς για το καλό της αυτοκίνησης, αλλά δυστυχώς για όσους δεν μπορούν να την αποκτήσουν, παρά μόνο να την ονειρεύονται. Η Porsche 911 Sport Classic θα εξοπλίζεται με έναν κινητήρα 3,8 λίτρων με ισχύ 408 ίππων, η οποία είναι αυξημένη κατά 23 ίππους, αύξηση που οφείλεται στο νέο σύστημα εισαγωγής αέρα που εξελίχθηκε από την αρχή.

Έτσι, λοιπόν, η Porsche 911 Sport Classic επιταχύνει έως τα πρώτα 100 km/h σε 4,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 302 km/h! Παρά τις “καυτές” επιδόσεις της, η Porsche 911 Sport Classic καταναλώνει μόλις 10,6 lt/100 km, νούμερο εξαιρετικό, συγκριτικά πάντα με τις επιδόσεις του μοντέλου.

Η νέα Porsche θα διατίθεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ το σύστημα της πέδησής της, θα εξοπλίζεται με κεραμικά δισκόφρενα για μεγαλύτερη αντοχή στη σκληρή χρήση. Η άριστη οδική συμπεριφορά θα εξασφαλίζεται από την εκπληκτική ανάρτηση PASM (Porsche Active Suspension Management), ενώ θα υπάρχει και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, κάτι που εγγυάται ότι οι πλαγιολισθήσεις ισχύος και μάλιστα διαρκείας, θα είναι εύκολη υπόθεση για την νέα συλλεκτική Porsche.

H γερμανική φίρμα όμως έχει προβεί και σε μια σειρά αισθητικών αλλαγών. Έτσι, η Porsche 911 Sport Classic θα διαθέτει σταθερή πίσω αεροτομή, όπως η Carrera RS 2.7 του 1973. Η νέα οροφή διαθέτει διπλό θόλο, κάτι που προσδίδει ακόμα περισσότερο σπορ πινελιές στο θελκτικό και διαχρονικό αμάξωμα. Επιπλέον, η νέα Porsche, που βασίζεται στην πισωκίνητη Carrera S, είναι φαρδύτερη στο πίσω μέρος της κατά 44 mm, ενώ η μαμά Porsche φρόντισε να εξοπλίσει το νέο της καμάρι με ένα μοναδικό γκρι χρώμα, που θα φέρει την ονομασία Sport Classic Grey.

Το εσωτερικό έχει δεχτεί κι αυτό την φροντίδα των σχεδιαστών της Porsche, όπου κυριαρχεί το μαλακό δέρμα. Όμως και το ταμπλό διαθέτει δερμάτινη επένδυση και συγκεκριμένα φυσικό δέρμα με την ονομασία Espresso Nature, το οποίο κάνει αντίθεση με το ιδιαίτερο εξωτερικό χρώμα του αμαξώματος. Η νέα Porsche θα παραχθεί σε μόλις 250 κομμάτια, με τις πωλήσεις να ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2010!

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.