XBLOG logo @2x

Πλήρης σήμανση Braille στο Public Συντάγματος

Τα Public εγκαινιάζουν σε συνεργασία με το «Φάρο Τυφλών» μια νέα πρωτοβουλία πλήρους σήμανσης Braille στο κατάστημα του Συντάγματος τόσο στους ορόφους του καταστήματος όσο και στο Public café.

Στόχος τους είναι να βελτιώσουν την εμπειρία όλων των επισκεπτών τους όντας προσβάσιμα σε όλους και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν το κοινωνικό σύνολο σε σχέση με τα άτομα με προβλήματα όρασης και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους.

Το σύστημα Braille είναι το πιο διαδεδομένο οπτικό σύστημα ανάγνωσης και γραφής για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, το οποίο αποτελείται από ανάγλυφες κουκκίδες που αντικαθιστούν τα γράμματα του αλφαβήτου.

Στο πλαίσιο αυτής της ενέργειας και μετά από μελέτη σε συνεργασία με το «Φάρο Τυφλών» θα υπάρχουν ειδικές σημάνσεις ανά όροφο, δίπλα στο ασανσέρ, οι οποίες θα δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τις κατηγορίες και τα προϊόντα του εκάστοτε ορόφου.

Επίσης, θα διαμορφωθεί ειδικός κατάλογος του Public café σε γλώσσα Braille, για να μπορούν όλοι οι πελάτες να εξυπηρετούνται εύκολα και άμεσα.

Η πρωτοβουλία αυτή θα εγκαινιαστεί από τα Public με μια ενημερωτική εκδήλωση στο Public café (κατάστημα Public Συντάγματος) την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.