XBLOG logo @2x

Playstation Move Motion Controller, για νέες gaming εμπειρίες!

Η Sony ανακοίνωσε την παγκόσμια κυκλοφορία του χειριστηρίου με αισθητήρες κίνησης PlayStation Move για το PlayStation 3. Η κυκλοφορία του αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο… και θα προσφέρει στους gamers μια μοναδική και υψηλής ευκρίνειας εμπειρία gaming, βασισμένη στην κίνηση, που δε συγκρίνεται με άλλη πρόταση της αγοράς.

Παράλληλα, η Sony θα λανσάρει το βοηθητικό χειριστήριο του PlayStation Move, το οποίο θα χρησιμοποιείται για να προσφέρει ακριβέστερη πλοήγηση στο περιβάλλον του παιχνιδιού. Η πλατφόρμα PlayStation Move, η οποία συμπεριλαμβάνει το motion controller, το sub-controller και την κάμερα PlayStation Eye 1, σε συνδυασμό με μια δυνατή συλλογή τίτλων, θα προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διαδραστικής ψυχαγωγίας μέσω του PlayStation 3.

Ο συνδυασμός του PlayStation 3 με την κάμερα PlayStation Eye αναγνωρίζει την ακριβή κίνηση, γωνία και θέση του χειριστηρίου PlayStation Move στις τρεις διαστάσεις του χώρου, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαύσουν μια «διαισθητική» εμπειρία, σαν να βρίσκονταν οι ίδιοι μέσα στο παιχνίδι. Το motion controller PlayStation Move προσφέρει ασύγκριτη ακρίβεια, χάρη στους ιδιαίτερα προηγμένους αισθητήρες του, στους οποίους περιλαμβάνεται ένα γυροσκόπιο τριών αξόνων, ένα επιταχυνσιόμετρο (accelerometer) τριών αξόνων, έναν αισθητήρα μαγνητικού πεδίου, αλλά και μια σφαίρα που αλλάζει χρώματα, εντοπιζόμενη από την PlayStation Eye camera. Μέσω του συστήματος PlayStation Move, τόσο οι γρήγορες, όσο και οι πιο «λεπτές» κινήσεις μπορούν να καταγραφούν, είτε ο παίκτης κουνά τη ρακέτα του τένις, είτε ζωγραφίζει με ένα πινέλο!

Playstation Move Motion ControllerΜε το PlayStation Move και μέσω των πλήκτρων «δράσης» και της αναλογικής σκανδάλης, οι χρήστες μπορούν να εισάγουν τις απαιτούμενες πληροφορίες στο σύστημα, ενώ δέχονται σωματική ανάδραση από τη λειτουργία δόνησης και οπτικές πληροφορίες από τη σφαίρα, χάρη στη δυνατότητά της να απεικονίζει μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Επιπλέον, η PlayStation Eye camera έχει τη δυνατότητα να καταγράψει τη φωνή ή την εικόνα του παίκτη, δημιουργώντας μια Augmented Reality εμπειρία.

Το sub-controller του PlayStation Move είναι σχεδιασμένο για χρήση με το ένα χέρι και δημιουργήθηκε, προκειμένου να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις επιλογές παιχνιδιού που προσφέρει το PlayStation Move 2. Διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό, με καμπύλες, απόλυτα ταιριαστό με το motion controller, ενώ θα έχει έναν αναλογικό μοχλό και πλήκτρα κατεύθυνσης, τα οποία θα επιτρέπουν στους παίκτες να ελέγχουν την κίνηση των χαρακτήρων ή να επιλέγουν κατεύθυνση.

Το motion controller PlayStation Move και το sub-controller θα διευρύνουν περαιτέρω την gaming εμπειρία στο PlayStation 3, είτε μέσω παιχνιδιών που θα αξιοποιούν αμφότερα τα χειριστήρια ή τίτλων που απαιτούν μόνο το ένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 2010, τα Worldwide Studios της Sony θα κυκλοφορήσουν περισσότερα από 20 παιχνίδια, τα οποία είτε είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για την πλατφόρμα PlayStation Move ή απλώς υποστηρίζονται από αυτήν. Η εταιρία, διαθέτοντας υποστήριξη από εταιρίες ανάπτυξης και έκδοσης παιχνιδιών, θα ενισχύσει στο μέγιστο τη συλλογή συμβατών με το PlayStation Move παιχνιδιών και θα υποστηρίξει σημαντικά το PlayStation 3.

Δείτε περισσότερα στα video που ακολουθούν!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.