XBLOG logo @2x

PlayStation 4 και Xbox One: Αξίζει να τα αγοράσετε από τώρα;

Οι next-gen (ή μήπως current-gen;) κονσόλες είναι σε κυκλοφορία και μάλιστα το PlayStation 4 είναι ήδη στη χώρα μας, ενώ για το Xbox One περιμένουμε την ημερομηνία επίσημης κυκλοφορίας στην Ελλάδα, αν και πολλοί το έχουν ήδη αγοράσει από καταστήματα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις των Sony και Microsoft και οι δύο κονσόλες μαζί έχουν πουλήσει πάνω από 7,5 εκατομμύρια (4,2 το Playstation 4, πάνω από 3 εκατ. το Xbox One).

Άραγε αξίζει κάποιος να αγοράζει από τώρα τις δύο κονσόλες;

Εμείς σας δίνουμε επιχειρήματα και για τις δύο περιπτώσεις. Όπως πάντα η επιλογή είναι δική σας!

Λόγοι για να τα αγοράσετε:

  • Συγκρίνοντας τις κονσόλες της νέας γενιάς με αυτές της προηγούμενης σίγουρα θα δείτε μια μεγάλη διαφορά. Καλύτερο hardware,νέες τεχνολογίες και μια σίγουρα διαφορετική εμπειρία ψυχαγωγίας και gaming.
  • Το μέλλον είναι λαμπρό και για τις δύο κονσόλες. Οι δυνητικές δυνατότητες και των δύο μηχανημάτων είναι τρομερές και καθώς τα χρόνια περνάνε και οι developers μαθαίνουν καλύτερα τον πυρήνα της κάθε κονσόλας, τόσο καλύτερα θα είναι τα προϊόντα που θα καταφθάνουν.
  • Αν συγκρίνετε τις current-gen και τις next-gen εκδόσεις των παιχνιδιών θα παρατηρήσετε μεγάλες διαφορές τόσο στα πολύ πιο ρεαλιστικά γραφικά των next-gen εκδόσεων όσο και στον φωτορεαλισμό,στα physics και γενικά μας δίνουν μια πολύ πιο βελτιωμένη και αληθοφανή απεικόνιση των in-game χαρακτήρων και δραστηριοτήτων.

Λόγοι για να μην… «βιαστείτε»:

  • Οι τιμές τους. Αν και το PS4 έχει κυκλοφορήσει σε μια σχετικά πιο ανεκτή, βασική τιμή (408 €) όσο η ζήτηση είναι ψηλότερη από την παραγωγή τόσο θα μένουν αυτές υψηλά.
  • Τα γνωστά προβλήματα των πρώτων παρτίδων. Στο Xbox 360 είχαμε τα γνωστά “Red Rings of Death”. Αυτή τη φορά έχουμε (σε πολύ μικρό αριθμό κονσολών είναι η αλήθεια) το “Blue Light Problem” στο PS4 και κάποια προβληματικά blue-ray drivers στο Xbox One. Με την πάροδο του χρόνου τέτοιου είδους προβλήματα ξεπερνιούνται από τους κατασκευαστές.
  • Η μικρή ποικιλία next-gen παιχνιδιών. Οι game developers δεν έχουν προλάβει ακόμα να μάθουν τις δυνατότητες των νέων κονσολών ώστε να κατασκευάσουν παιχνίδια αντάξια των δυνατοτήτων τους. Oι launch τίτλοι που συνόδευσαν την πρώτη κυκλοφορία είναι λιγοστοί χωρίς να καταφέρνουν να ικανοποιηθούν όλοι οι gamers.

Στρατής Ζουμπουλιάς
xplaygr.com

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.