XBLOG logo @2x

Φιλιππίδης: «Το 99,9% των χρηστών του Twitter είναι ηλίθιοι»

Με τους χρήστες του Twitter τα έβαλε πριν από μερικές μέρες ο γνωστός ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης, μιλώντας στη μεσημεριανή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha.

Όταν κάποια στιγμή του έδωσαν το iPad της Ελένης, εκείνη ρώτησε τον ηθοποιό αν ασχολείται με gadgets, social networks κλπ.

Εκείνος απάντησε ότι ασχολείται πολύ με gadgets κλπ και ότι μέχρι και Twitter έφτιαξε, αλλά το έκλεισε πριν από μερικές μέρες.

Ο λόγος που ο Πέτρος Φιλιππίδης έκλεισε τον λογαριασμό του στο Twitter;

«Δεν μπορώ να μου γράφει ο κάθε πικραμένος ό,τι του κατεβαίνει στη γκλάβα του. Δεν αντέχω που ο καθένας νομίζει ότι σε ξέρει κιόλας και ότι μπορεί να σου μιλήσει όπως θέλει. Δεν αναπτύσσεις και καμιά ιδιαίτερη σκέψη εκεί. Βεβαίως, αυτή είναι η φιλοσοφία του Twitter. Έλα όμως που δεν ερμηνεύεται με αυτό τον τρόπο, δεν απευθύνεται σε ανθρώπους της ίδιας ευφυΐας. Γράφεις κάτι και μετά πρέπει να γράψεις άλλα 75 σχόλια για να εξηγήσεις τι είπες, επειδή, για να μην πω όλοι, το 99,9% είναι ηλίθιοι.

Έχω πιο σοβαρά πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι με το Twitter και δεν μπορώ να ακούω τη βλακεία του καθένα. Επίσης, με ενοχλεί που όλοι έχουν άποψη πια και θα σώσουν την Ελλάδα, όλοι οι ανώνυμοι μάλιστα, μέσα από το Twitter. Όλοι οι Αριστεροί είναι με ένα Τwitter, όπου για να τουιτάρεις χρειάζεται να έχεις τηλέφωνο που κοστίζει τουλάχιστον 700 ευρώ. Όλοι αυτοί που κάνουν κριτική, ξέρουν τι χρωστάω εγώ; Εγώ με δανεικό τηλέφωνο το έκανα αυτό» είπε ο γνωστός ηθοποιός.

Το βίντεο με τα όσα είπε ο Π. Φιλιππίδης για τους χρήστες του Twitter

Κρίμα κύριε Φιλιππίδη και σε είχαμε σε εκτίμηση, να γενικεύεις έτσι και να χαρακτηρίζεις σχεδόν το σύνολο των χρηστών του Twitter ηλίθιους.

Παντού υπάρχουν οι έξυπνοι και οι ηλίθιοι, οι καλοί και οι κακοί, σε όλους τους χώρους. Στο χώρο της ηθοποιίας, στο χώρο της δημοσιογραφίας, παντού, ακόμα και στο Twitter.

Αλλά δε νομίζω ότι είναι λόγος αυτός να χαρακτηρίζεις όλους σχεδόν τους χρήστες του Twitter ηλίθιους.

Και μπορεί ο κ. Φιλιππίδης που έχει αρκετή προβολή πολλά χρόνια τώρα να μην έχει ανάγκη το Twitter, το Facebook και τα άλλα social networks, θα έπρεπε να γνωρίζει όμως ότι για πολλούς -ηθοποιούς και γενικότερα καλλιτέχνες στην προκειμένη φάση- το Twitter, το Facebook και τα social media ήταν απαραίτητα για να έχουν επικοινωνία με τον κόσμο.

Αυτό ισχύει για πρωτοεμφανιζόμενους που δεν είχαν και δεν έχουν την προβολή που έχουν τα “μεγάλα ονόματα” από τα “μεγάλα” κανάλια, portals, εφημερίδες και περιοδικά.

Κλείνοντας, για να ποστάρεις κάτι στο Twitter και το Facebook, δεν χρειάζεσαι ένα κινητό των 700 ευρώ, όπως είπε ο κ. Φιλιππίδης, μπορείς να το κάνεις μια χαρά και από ένα κινητό των 99 ευρώ!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.