XBLOG logo @2x

PayPal: Συνεργασία με IND Group για προσφορά υπηρεσιών πληρωμής Person to Person σε τράπεζες

Η PayPal προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την IND Group, πανευρωπαϊκή εταιρία παροχής πλατφόρμας online banking, για την προσφορά νέων δυνατοτήτων μεταφοράς χρημάτων σε πελάτες τραπεζών.

Οι δύο εταιρίες προχώρησαν στη χάραξη κοινής στρατηγικής για την παρουσίαση αυτής της παροχής online και mobile banking στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και στις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες).

Η μεταφορά χρημάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) η οποία υποστηρίζεται από την PayPal και ενσωματώνεται στην πλατφόρμα της IND Group, αποτελεί έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για τους πελάτες των τραπεζών προκειμένου να στέλνουν χρήματα απευθείας από τον online ή mobile λογαριασμό τους.

Χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του αποδέκτη, η μεταφορά χρημάτων πραγματοποιείται μόνο με την ενσωμάτωση της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποδέκτη, είτε πρόκειται για φίλους, συγγενείς ή ακόμα και επιχειρήσεις. Ο αποστολέας δεν χρειάζεται να διαθέτει λογαριασμό PayPal – οι μόνες προϋποθέσεις για να αξιοποιήσει την υπηρεσία είναι να έχει πρόσβαση σε online banking και να γνωρίζει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποδέκτη των χρημάτων.

Η εφαρμογή της IND που υποστηρίζει η PayPal επιτρέπει στις τράπεζες να προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων Person to Person, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν σημαντικά στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και δοκιμή διαδικασιών μεταφοράς χρημάτων P2P στο υπάρχον ΙΤ περιβάλλον τους.

Με τη χρήση της εφαρμογής, οι τράπεζες μπορούν να ξεκινήσουν την παροχή υπηρεσιών P2P σε μία ασφαλή βάση, με χαμηλό κόστος και σημαντικά μικρότερο χρονοδιάγραμμα.

Εκτός από τη δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων μέσω e-mail, η εφαρμογή περιλαμβάνει και άλλες λειτουργίες της PayPal που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν σε εφαρμογές online και mobile banking: δημιουργία λογαριασμού PayPal, άμεση κατάθεση και ανάληψη από τον λογαριασμό PayPal στον τραπεζικό λογαριασμό.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.