XBLOG logo @2x

Η PayPal Ευρώπης προχωράει μπροστά με γνώμονα την ανάπτυξη

Ο Matt Komorowski, ο νέος ηγέτης της τοπικής ομάδας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

Ακολουθώντας τη σταθερή ανάπτυξη και εξέλιξη των διαδικτυακών πληρωμών στις ευρωπαϊκές αγορές, η PayPal διόρισε τον Matt Komorowski στην ηγεσία της τοπικής ομάδας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (CEE). Στο νέο του αυτόν ρόλο, ο Matt είναι υπεύθυνος για την προώθηση των καινοτομιών στον κλάδο των πληρωμών, προκειμένου να συμβαδίζουν με την διαρκώς μεταβαλλόμενη καταναλωτική συμπεριφορά. Στα σχέδιά του είναι επίσης η κατάλληλη αξιοποίηση της τεχνολογίας πληρωμών, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη να επεκταθούν όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Τον περασμένο χρόνο, πάνω από το μισό του τοπικού πληθυσμού της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, συνδέθηκε στο διαδίκτυο τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Σύμφωνα με έρευνα του eMarketer, από τώρα μέχρι και το 2019, η συγκεκριμένη αυτή περιοχή αναμένεται να παρουσιάσει ραγδαία οικονομική ανάπτυξη και το ποσοστό των κατοίκων που θα είναι online θα εκτιναχθεί από το 54.2% στο 65.2%1. Οι αυξανόμενες ευκαιρίες για τους διαδικτυακούς καταναλωτές αφορούν επίσης το ηλεκτρονικό εμπόριο και κατ’ επέκταση την βιομηχανία ηλεκτρονικών πληρωμών. Με την σταθερά αναπτυσσόμενη πορεία της στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η PayPal επέλεξε τον Matt Komorowski, τον πρώην Head of Sales της PayPal CEE, ως τον καινούργιο Managing Director για τη συγκεκριμένη περιφέρεια.

“Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει πως το τμήμα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, έχει προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον μεταξύ διεθνών και τοπικών επενδυτών. Τα δεδομένα αυτά δημιουργούν ένα έξοχο περιβάλλον για τους διαδικτυακούς καταναλωτές. Για αυτήν τη μερίδα καταναλωτών είναι πολύ φυσικό να πληρώνουν στη στιγμή, με ένα μόνο κλικ. Στον κόσμο αρέσει όταν η πληρωμή γίνεται μια αόρατη διαδικασία. Το γεγονός αυτό προκαλεί καινούργιες επιχειρηματικές ευκαιρίες για εταιρείες όπως η PayPal. Τον τελευταίο χρόνο μόνο (σε παγκόσμιο επίπεδο), διεκπεραιώσαμε ηλεκτρονικές συναλλαγές αξίας άνω των 280 δις δολαρίων: και η θέση της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο”, τονίζει ο Matt Komorowski, o νέος Managing Director της PayPal για την αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. “Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη βρίσκεται μόνιμα στον χάρτη μας για το λανσάρισμα νέων προϊόντων και είναι πολύ λογικό να κάνουμε εδώ ακόμα περισσότερα πράγματα. Μέχρι σήμερα, διαθέτουμε 188 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς πελατών διεθνώς και πάνω από 4.8 εκατομμύρια προέρχονται από την Κεντρο-Ανατολική Ευρώπη,” συμπληρώνει ο κ. Komorowski.

Οι online πληρωμές σε άνοδο

Καθώς οι άνθρωποι νιώθουν όλο και πιο άνετα να πληρώνουν με πιστωτικές κάρτες και να χρησιμοποιούν ψηφιακά πορτοφόλια όπως η PayPal, τα μετρητά αποκτούν όλο και λιγότερη σημασία. Οι πληρωμές άνευ μετρητών μπορούν να αυξηθούν κατά 8% ετησίως μέχρι το τέλος της δεκαετίας, υπερβαίνοντας τις 175 δισεκατομμύρια συναλλαγές μέχρι το 20202.

“H ίδια ανοδική τάση μπορεί να παρατηρηθεί και στον τομέα των πληρωμών μέσω κινητών συσκευών. Οι καινοτομίες του m-commerce αποτελούν την κινητήριο δύναμή μας για ανάπτυξη. Μόνο τον περασμένο χρόνο, διεκπεραιώσαμε 1.4 δισεκατομμύρια κινητές συναλλαγές παγκοσμίως. Το να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις ανάγκες των πελατών μας στον τομέα του κινητού εμπορίου είναι ένας από τους κύριους στόχους μας,” δηλώνει ο Matt Komorowski. “Η PayPal είναι μια παγκόσμια, end-to-end, πλατφόρμα πληρωμών, η οποία υποστηρίζει επιχειρηματικά και τον καταναλωτή και τον έμπορο. Επικεντρωνόμαστε στις κινητές και ψηφιακές πληρωμές. Αυτό μας βοηθάει να σκεφτόμαστε ολιστικά το πως οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να μεταφέρουν τα χρήματα και το πως οι επιχειρήσεις μπορούν να έρθουν καλύτερα σε επαφή με τους πελάτες τους, οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή, σε ολόκληρο τον κόσμο», συνοψίζει ο κ. Komorowski.

Ως μέρος της στρατηγικής της για τις κινητές συσκευές, η PayPal λάνσαρε πρόσφατα την υπηρεσία PayPal OneTouch, η οποία πλέον είναι διαθέσιμη σε 143 χώρες, συμπεριλαμβανομένων κρατών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Σε αντίθεση με άλλα εργαλεία checkout που απαιτούν login και κωδικό πρόσβασης, το OneTouch πιστοποιεί και επιτρέπει την απρόσκοπτη σύνδεση των πελατών μέσω των συσκευών της επιλογής τους, με το που επιλέγουν τη χρήση του προγράμματος αυτού.

Λίγα λόγια για τον Matt Komorowski

Ως ένας έμπειρος και αποτελεσματικός ηγέτης στον χώρο των επιχειρήσεων, ο Matt Komorowski εργάζεται για την PayPal από το 2012. Ως Head of Sales, ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών, καθώς και για την εξασφάλιση νέων προϊόντων σε πάνω από 20 χώρες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Ως ο νέος Managing Director της PayPal CEE, ο Matt καθοδηγεί την ανάπτυξη και συνεργάζεται στενά με επιχειρήσεις και συνεταίρους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να συνδράμουν όλοι μαζί στην εξέλιξη του τοπίου των πληρωμών, διευκολύνοντας και ταυτόχρονα επιταχύνοντας το ηλεκτρονικό εμπόριο στην περιοχή αυτή.

Ο Matt Komorowski απέκτησε επαγγελματική εμπειρία ως σύμβουλος στο Boston Consulting Group και σε διάφορες θέσεις στη Groupon. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του στον Καναδά, όπου συνεργάστηκε με μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα του marketing.

Ως απόφοιτος του Πανεπιστημίουτου Toronto (Rotman School of Commerce), έχει πτυχίο στο Commerce and Finance.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.