XBLOG logo @2x

Passive WiFi: Νέα τεχνολογία καταναλώνει ελάχιστη μπαταρία

Το WiFi είναι απαραίτητο για κάθε σημερινή συσκευή και σχεδόν κάθε σπίτι με σύνδεση στο Διαδίκτυο διαθέτει από ένα WiFi router. Ωστόσο αυτή η τεχνολογία καταναλώνει πολλή ενέργεια και είναι ένας από τους κυρίους υπαίτιους για τη χαμηλή διάρκεια ζωής των smartphones μας.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον τώρα κατάφεραν να δημιουργήσουν μία νέα έκδοση του WiFi, με όνομα Passive WiFi, η οποία καταναλώνει απειροελάχιστη ενέργεια από τη μπαταρία του κινητού. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι είναι 10,000 φορές λιγότερο ενεργοβόρο από το συμβατικό WiFi και 1,000 λιγότερο από τα Bluetooth LE ή ZigBee που καταναλώνουν λίγη ενέργεια.

Οι Αμερικάνοι ερευνητές προσπάθησαν να δημιουργήσουν το λιγότερο ενεργοβόρο WiFi και τελικά κατάφεραν να ρίξουν τη κατανάλωση ενέργειας στα 10μW για μετάδοση με ταχύτητα 11Mbps σε απόσταση έως 30 μέτρα. Φυσικά οι επιδόσεις δεν μπορούν να φτάσουν αυτές των συμβατικών routers, όμως μπορεί να καλύπτει τον διπλάσιο χώρο από το Bluetooth και έτσι αποτελεί την ιδανική λύση για τις συσκευές του Internet of Things και το ‘έξυπνο σπίτι.’

Ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε (και αν) το Passive WiFi διατεθεί εμπορικά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.