XBLOG logo @2x

Parliament.gr: 1.177.500 ευρώ για το portal της Βουλής

Κατέβασα πριν από λίγο σε PDF το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα προκειμένου να διαβάσω το δισέλιδο ρεπορτάζ σχετικά με τα κόστη λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής. Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ γίνεται λόγος και για το κόστος του portal της Βουλής, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 1.177.500 ευρώ.

Αν κατάλαβα καλά, το ποσό αυτό έχει να κάνει με την κατασκευή νέου portal (τονίζω ότι ίσως κάνω λάθος), ενώ δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ τι περιλαμβάνει αυτό το κόστος. Για παράδειγμα, αυτά τα χρήματα μάλλον δεν είναι μόνο για την κατασκευή του portal, αλλά και για την συντήρησή του για κάποιο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως και για ψηφιοποίηση κάποιου περιεχομένου που θα καταχωρηθεί στο portal κλπ.

Έστειλα ήδη email στην Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής, ζητώντας να μου στείλουν, αλλά και να δημοσιεύσουν στο parliament.gr, όλο το σχετικό υλικό: προκύρυξη του ανοιχτού διαγωνισμού, τι περιλαμβάνεται στο κόστος που αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, επιμέρους κόστη και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε.

Δημοσίευμα εφημερίδας Πρώτο Θέμα για το κόστος του portal της Βουλής

Πέραν του portal της Βουλής, εντύπωση μου έκαναν και τα όσα αναφέρονται σχετικά με την λειτουργία του καναλιού της Βουλής. Όπως διαβάζω στην εφημερίδα, πέρυσι δαπανήθηκαν 600.000 ευρώ για αγορά επίπλων, ενώ φέτος υπάρχει κονδύλι ύψους 650.000 ευρώ πάλι για αγορά επίπλων! Μα, τι καλός που είναι ο Πρόεδρος της Βουλής, να αλλάζει κάθε χρόνο τα έπιπλα του καναλιού. Πολλοί φαντάζομαι θα θέλατε να εργάζεστε σε ένα τέτοιο περιβάλλον εργασίας!

Στο δημοσίευμα επίσης γίνεται λόγος για πρόσληψη προσωπικού απ΄το “παράθυρο”, ενώ αναφέρεται ότι σύντομα θα γίνουν νέες προσλήψεις για τον ραδιοφωνικό σταθμό της Βουλής, που ετοιμάζεται και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός του 2009. Το ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται αξιόπιστα πολιτικά στελέχη, θα προσληφθούν γνωστοί δημοσιογράφοι μόνο και μόνο για να παρέχουν σιωπηλή υποστήριξη στις επερχόμενες εκλογές.

Δεν γνωρίζω τι πραγματικά ισχύει, με τόσους άνεργους δημοσιογράφους όμως, αν οι υπεύθυνοι σκοπεύουν να μετατρέψουν το κανάλι και το ραδιόφωνο της Βουλής σε ένα ακόμα κρατικοδίαιτο μαγαζί, τότε είναι κατάπτυστοι.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.