XBLOG logo @2x

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο smartphones πουλήθηκαν το 2013!

Smartphones

Οι ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων για πρώτη φορά ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο -συγκεκριμένα έφθασαν τα 1.004 εκατομμύρια συσκευές- το 2013, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών IDC. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 38,4% σε σχέση με το 2012.

Νούμερο 1 σε πωλήσεις διεθνώς αναδείχτηκε η νοτιοκορεατική Samsung, με μερίδιο αγοράς 31,3% και θεαματική αύξηση πωλήσεων 43% έναντι του 2012. Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας αγοράς βρέθηκε η αμερικανική Apple με μερίδιο 15,3% και αύξηση πωλήσεων 13% σε σχέση με το 2012. Την πρώτη πεντάδα των πωλήσεων συμπληρώνουν η κινεζική Huawei (4,9%), η επίσης νοτιοκορεατική LG (4,8%) και η Lenovo (4,5%).

Τα smartphones ως κατηγορία αποτέλεσαν παραπάνω από το ήμισυ των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων κατά την περσινή χρονιά. Η αύξηση του μεγέθους των οθονών των smartphones, οι ολοένα αυξανόμενες τεχνολογικές δυνατότητές τους και κυρίως η διαρκής μείωση του κόστους τους τροφοδοτούν την αύξηση της ζήτησης διεθνώς γι’ αυτά, σύμφωνα με την IDC.

Ο κύριος όγκος των πωλήσεων αφορά φθηνά smartphones με τιμή κάτω των 150 δολαρίων, τα οποία προτιμούν οι καταναλωτές των πιο πολυπληθών αγορών του πλανήτη, της Κίνας και της Ινδίας.

Μια δεύτερη έρευνα από την εταιρία Strategy Analytics εκτίμησε ελαφρώς χαμηλότερες τις πωλήσεις των «έξυπνων» κινητών το 2013, στα 990 εκατομμύρια, σε σύνολο πωλήσεων 1,7 δισεκατομμυρίων για όλα τα είδη κινητών τηλεφώνων.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.