XBLOG logo @2x

Pagani Zonda R: Δικό σας με 1.4 εκ. ευρώ

Μετά το Zonda F η Pagani αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή ενός νέου υπεραυτοκινήτου, του Pagani Zonda R. Εξωτερικά, το Zonda R μοιάζει αρκετά με τα υπόλοιπα Zonda, στην πραγματικότητα όμως μοιράζεται λιγότερο από το 10% των εξαρτημάτων του με αυτά. Αναμενόμενο εξάλλου, αφού το Zonda R έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Το μηχανικό σύνολο του Zonda R προέρχεται από την AMG. Πρόκειται για ένα V12 6.0 λιτρο κινητήρα, με περιεχόμενη γωνία 60 μοιρών, ίδιο με αυτόν που χρησιμοποιεί και η αγωνιστική CLK GTR. Η απόδοσή του είναι 750 ίπποι, ενώ η ροπή φτάνει τα 72,3 χλγμ. Το κιβώτιο ταχυτήτων με το οποίο συνεργάζεται είναι σειριακό, έξι σχέσεων, ενώ για την καλύτερη μεταφορά της ισχύος στο δρόμο το αυτοκίνητο φοράει σλικ ελαστικά.

Σε σύγκριση με τα άλλα Zonda, το Zonda R έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 47 mm, μεγαλύτερα μετατρόχια κατά 50 mm, ενώ το μήκος του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 394 (!) mm.

Αν, λοιπόν, η οικονομική κρίση δεν έχει χτυπήσει την πόρτα σας και νιώθετε ένα βάρος στις τσέπες σας( δεν ξέρω αν τόσα λεφτά χωράνε σε μια τσέπη) νομίζω ότι το Pagani Zonda R είναι ακριβώς το αυτοκίνητο που χρειάζεστε.

Pagani Zonda R

Pagani Zonda R

Pagani Zonda R

[via, via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.