XBLOG logo @2x

ΟΤΕ: Κάτι αλλάζει στην τεχνική υποστήριξη

Αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πελατών, μείωση της γραφειοκρατίας και αναβάθμιση της εμπειρίας της τεχνικής εξυπηρέτησης είναι μερικά μόνο από τα οφέλη της εισαγωγής ενός ολοκληρωμένου προγράμματος λειτουργικού εκσυγχρονισμού των εργασιών πεδίου που υλοποιούν οι τεχνικοί του ΟΤΕ.

Ένα σύνολο νέων συστημάτων, διαδικασιών και εργαλείων αλλάζει σταδιακά τις τεχνικές λειτουργίες πεδίου.

Οι τεχνικοί είναι πλέον εφοδιασμένοι με φορητές συσκευές (netbooks) στις οποίες προβάλλονται αυτόματα οι εργασίες που πρέπει να διεκπεραιωθούν, τις οποίες και διαχειρίζονται μέσω αυτών, αντί της χρήσης εντύπων. Έτσι, προσδίδεται ταχύτητα, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στην εργασία, ενώ εξοικονομούνται και 1,1 τόνοι χαρτιού κάθε μήνα.

Το νέο σύστημα βοηθάει στον προγραμματισμό των εργασιών, δίνει νέες δυνατότητες επικοινωνίας, μετρήσεων και δοκιμών και επιτρέπει την εύκολη, αυτόματη συλλογή πληροφορίας από τους τεχνικούς, μειώνοντας το χρόνο μετάβασης.

Πλέον, οι πελάτες που παραγγέλνουν νέες συνδέσεις τηλεφωνίας, ADSL, VDSL, και κάνουν μεταφορά ή μετατροπή της σύνδεσής τους, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την αποδοχή των σχετικών όρων, υπογράφουν στο ειδικό πεδίο στην οθόνη αφής του netbook και η υπογραφή τους αρχειοθετείται ηλεκτρονικά, προσδίδοντας ασφάλεια και ταχύτητα στη διαδικασία.

Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά: 2.330 τεχνικοί του ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα, ολοκληρώνουν καθημερινά 16.000 εργασίες και πραγματοποιούν πάνω από 4.000 ραντεβού με πελάτες.

Ήδη, οι πελάτες που έχουν εξυπηρετηθεί με το νέο τρόπο υλοποίησης αιτημάτων αναφέρονται με θετικά σχόλια στη διαδικασία, ενώ οι πελάτες μεγαλύτερης ηλικίας δεν έδειξαν να έχουν δυσκολίες, αντίθετα ενθουσιάζονται από την ευκολία χρήσης της ηλεκτρονικής υπογραφής.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.