XBLOG logo @2x

OTE: Αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL. Ε και;

Σε αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL σε όλη τη χώρα, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, προτίθεται να προχωρήσει ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της διάδοσης της ευρυζωνικότητας.

Επενδύοντας συστηματικά στην επέκταση των ευρυζωνικών του υποδομών, ο ΟΤΕ σχεδιάζει την αναβάθμιση των υφιστάμενων ονομαστικών ταχυτήτων ADSL ως εξής:

  • Οι συνδέσεις 1 Mbps θα αναβαθμιστούν σε 2 Mbps.
  • Οι συνδέσεις 4 Mbps θα αναβαθμιστούν σε 8 Mbps.

Με την ολοκλήρωση της παραπάνω αναβάθμισης οι προσφερόμενες ταχύτητες θα είναι οι εξής:

  • 2 Mbps
  • 8 Mbps
  • έως 24 Mbps

Οι παραπάνω αναβαθμίσεις αφορούν τόσο νέους όσο και υφιστάμενους πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς, λιανικής και χονδρικής.

Κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων, που εκτιμάται τον Απρίλιο, θα ανακοινωθεί και η νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική για το σύνολο των προσφερόμενων ταχυτήτων ADSL από τον ΟΤΕ.

Καλή η προσπάθεια από τον ΟΤΕ, αλλά πιστεύω ότι χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω σαν χρήστες του διαδικτύου. Μπορεί να ανακοινώσει νέα τιμολογιακή πολιτική ο ΟΤΕ τον Απρίλιο, ωστόσο οι τιμές ακόμα είναι ιδιαίτερα υψηλές και χωρίς να έχουμε τις ταχύτητες που υπάρχουν σε ολόκληρη την Ευρώπη! Ακόμα και τα 24 Mbps είναι εντελώς θεωρητικά και στην πράξη ζήτημα είναι αν κάποιοι χρήστες καταφέρνουν αν αγγίξουν τα 15 – 20 Mbps!

Γιατί πάντα πρέπει να είμαστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι; Γιατί;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.