XBLOG logo @2x

Νέα τεχνολογία της Oppo φέρνει την επανάσταση στις κάμερες των κινητών

Τον τελευταίο καιρό οι κάμερες με δύο φακούς στα smartphones διαδίδονται όλο και περισσότερο, αφού επιτρέπουν στους χρήστες να προσθέσουν bokeh εφέ στις φωτογραφίες τους ή να τραβήξουν με οπτικό ζουμ. Παρόλα αυτά, οι κάμερες με δύο φακούς στις περισσότερες περιπτώσεις χαλάνε το design του κινητού.

Η Oppo δούλεψε επάνω σε αυτό και βρήκε λύση στο πρόβλημα. Σε συνεργασία με την Corephotonics, οι Κινέζοι παρουσίασαν μια νέα τεχνολογία η οποία επιτρέπει στον χρήστη να κάνει οπτικό ζουμ έως και 5 φορές (δηλαδή χωρίς αλλοίωση της ποιότητας ή θόρυβο), και ενώ στην ουσία υπάρχουν δύο φακοί μέσα στο κινητό, φαίνεται μόνος ο ένας και μάλιστα δεν προεξέχει.

Η Oppo για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα τοποθέτησε έναν τηλεφακό δίπλα στον κύριο φακό. Σε αντίθεση με τον κύριο φακό, ο τηλεφακός είναι τοποθετημένος σε γωνία 90 μοιρών και ο μηχανισμός του περιστρέφεται κατά 0,0025 μοίρες, επιτρέποντας τον ακριβή έλεγχο του ζουμ, αλλά και την σταθεροποίηση της εικόνας.

Η πιο διαδεδομένη λύση για το οπτικό ζουμ στα κινητά αυτή τη στιγμή είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε στο iPhone 7 Plus: υπάρχουν δύο αισθητήρες, ένας από τους οποίους κάνει μόνιμα ζουμ, και με τη βοήθεια του λογισμικού συνδυάζονται αρμονικά οι εικόνες και των δύο. Η λύση της Oppo είναι καλύτερη επειδή επιτρέπει 5x οπτικό ζουμ (αντί για 2x στο iPhone) και δεν φαίνεται ο τηλεφακός.

Η Oppo και η Corephotonics χρειάστηκαν έναν χρόνο για την έρευνα και την ανάπτυξη του μηχανισμού. Προς το παρόν δεν υπάρχει συσκευή που να τον χρησιμοποιεί όμως είναι σίγουρο ότι θα τον δούμε σε κάποια ναυαρχίδα της Oppo φέτος ή το 2018.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.