XBLOG logo @2x

Ο Opera Neon είναι ο “desktop browser του μέλλοντος”

Το 2017 μπαίνει δυναμικά για την Opera η οποία αποκάλυψε τον νέο browser Opera Neon. Ο Neon είναι ο desktop browser του μέλλοντος, σύμφωνα με τους ίδιους, και βασίζεται στην ιδέα ότι ένας browser είναι πολλά παραπάνω από ένα πρόγραμμα για να ανοίγει ιστοσελίδες. Δηλαδή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως λειτουργικό σύστημα μέσα σε ένα άλλο λειτουργικό σύστημα (Windows/macOS).

Πολλοί χρήστες σήμερα έχουν υπολογιστή μόνο και μόνο για σερφάρουν με άνεση στο Διαδίκτυο, και το περιβάλλον του Opera Neon έχει σχεδιαστεί για να θυμίζει ένα ξεχωριστό λειτουργικό. Η αρχική του σελίδα εμφανίζει τις αγαπημένες ιστοσελίδες σαν εφαρμογές κινητού (εμφανίζονται όπως και οι εφαρμογές στο Apple Watch) και οι ανοιχτές καρτέλες εμφανίζονται σαν τα Chat Heads του Messenger στα πλάγια.

Ο browser υποστηρίζει παράλληλο άνοιγμα δύο καρτελών, δυνατότητα λήψης screenshot με ένα κλικ και μπορεί να ανοίξει τα βίντεο σε pop-up παράθυρο (όπως στο iOS/macOS) για να μπορεί ο χρήστης να συνεχίσει την προβολή του σε οποιαδήποτε σελίδα είναι. Ο Neon διαθέτει ακόμη δική του gallery για τις φωτογραφίες και τα screenshots για να μπορεί ο χρήστης να κάνει drag-and-drop στις σελίδες και διαθέτει ένα floating menu με συντομεύσεις που επιλέγει ο χρήστης ανάλογα με τις ανάγκες του.


Η εταιρία αναφέρει ότι ο Opera Neon είναι ένας “concept web browser” και πολλές από τις λειτουργίες του θα ενσωματωθούν σε επερχόμενη έκδοση του διάσημου Opera browser που θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη.

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να κατεβάσετε τον Opera Neon από εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.