XBLOG logo @2x

Open Coffee: Φωτογραφίες και Σχόλια από τη 16η συνάντηση

ΟΚ, λίγο καθυστερημένο post, αλλά τώρα βρήκα χρόνο να διορθώσω λίγο και να ανεβάσω τις φωτογραφίες στο Open Coffee Flickr Set, αφού πολλές είχαν “κόκκινα μάτια”, και να γράψω κάποια σχόλια. Προτού πάω σκεφτόμουν τι θα συναντήσω στο Caravel… Αφού είχα συνηθίσει το Bios, το οποίο όμως δε μας χώραγε πια…

Φτάνοντας στο Divani Caravel με τον George, ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο και πήγαμε στην αίθουσα που θα γινόταν το Open Coffee. Μία αίθουσα σχετικά “μακρόστενη”, η οποία γέμισε κι αυτή. Πρέπει να ήρθαν περίπου 250 άτομα και, αν συνεχίσουμε έτσι, σύντομα θα χρειαστούμε γήπεδο, όπως είπε και ο Τζιραλής!

Κάτσαμε λίγο πάνω, τα είπαμε με μερικούς γνωστούς και μετά κατεβήκαμε με τον George και 2-3 άλλους φίλους κάτω στην καφετέρια του ξενοδοχείου να τσιμπήσουμε τίποτα, αφού δε προλαβαίναμε να πάμε μέχρι τα κοντινά Goodys. Τι το θέλαμε, 16 ευρώ για ένα club sandwich μικρότερο από αυτό των Goodys! “Φάγαμε” και μετά ανεβήκαμε πάλι στην αίθουσα, λίγο πριν ξεκινήσουν οι παρουσιάσεις.

Δε θα σταθώ σε όλες τις παρουσιάσεις, αλλά σε αυτές που ξεχώρισα, δηλαδή την παρουσίαση του Παναγιώτη Βρυώνη για μία αποτυχημένη start-up που είχε πριν από χρόνια, την παρουσίαση του Γιώργου Σαλιάρη-Φασσέα (Google Country Manager Greece), καθώς και τα όσα είπε ο Στέλιος Κούλογλου για το TVXS.gr.

Ο vrypan μίλησε για την εμπειρία που είχε πριν από μερικά χρόνια όταν ξεκίνησε το yassou.net. Μας μίλησε για το ξεκίνημα, τα χρήματα που δαπάνησαν, για την πολυτέλεια να βάλουν μία μισθωμένη γραμμή για γρήγορο internet που κόστισε αρκετά, κάτι που χαρακτήρισε “πολυτέλεια” ο Παναγιώτης. Είπε ότι ίσως βιάστηκαν να παρατήσουν την προσπάθεια, ότι θα μπορούσαν να γλιτώσουν κάποια έξοδα, όπως πχ να μην είχαν προσλάβει δύο άτομα στο ξεκίνημα, αλλά λίγο αργότερα που θα “έστρωνε” η δουλειά κλπ. Μπορεί να απογοήτευσε μερικούς, αλλά όπως είπε “είναι σημαντικό να έχεις μία αποτυχία στο CV σου”. Συμφωνώ, είναι δείγμα ότι προσπάθησες κάτι, οκ, για x ή y λόγους δε το κατάφερες, αλλά προσπάθησες.

Πριν τον vrypan παρουσίασε ο Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας, ο οποίος είναι Country Manager της Google στην Ελλάδα, όπου πρόσφατα άνοιξαν και το πρώτο τους γραφείο εδώ. Μίλησε για το ξεκίνημά του από την Αγγλία και την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco, τον ερχομό του στην Ελλάδα όπου ξεκίνησε τη yellownetroad, στην οποία δούλεψε και ο vrypan, για να πάει μερικά χρόνια αργότερα στην Ogilvy και να βρεθεί τώρα στη Google.

Μετά το Open Coffee ζήτησα από τον Γιώργο να μας δώσει διπλάσια ποσοστά στο AdSense, αλλά δε δέχτηκε, χεχε! 😛

Τελευταίος πήρε το μικρόφωνο ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος μας είπε μερικά πράγματα για το νέο του εγχείρημα, το TVXS.gr. Αυτό που συγκράτησα είναι ότι παίρνει το ρίσκο να σηκώνει τα βίντεο σε δικό του server και όχι χρησιμοποιώντας κάποια online υπηρεσία για βίντεο, πράγμα για το οποίο δέχθηκε ερωτήσεις. Ο Titanas πχ του έφερε παραδείγματα ότι ακόμα και στο εξωτερικό προσπάθειες για βιντεο-εγχειρήματα που δεν στηρίχθηκαν σε υπηρεσίες βίντεο απέτυχαν, αφού είναι γνωστό ότι τα βίντεο τρώει πολύ bandiwidth. Μας είπε επίσης ότι την πρώτη ημέρα λειτουργίας το TVXS.gr είχε περίπου 6.000-8.000 επισκέψεις (κάπου εκεί δε θυμάμαι ακριβώς), ενώ θετικό είναι ότι είχε και περίπου 1.200 εγγραφές μελών στο site τις πρώτες ημέρες.

Αυτά, όσον αφορά τις παρουσιάσεις, νομίζω θα ανέβουν και τα σχετικά βίντεο στο opencoffee.gr, οπότε θα δείτε περισσότερα όσοι δεν ήρθατε.

Σχετικά με το χώρο, νομίζω ότι τον “ζεστάναμε” αρκετά και σίγουρα ήμασταν πολύ άνετα, οι περισσότεροι κάθονταν την ώρα των παρουσιάσεων, ενώ, όπως έγραψα και παραπάνω, λόγω του ότι μαζεύτηκαν περίπου 250 άτομα, πάλι υπήρχαν όρθιοι.

Αυτά για την ώρα, ρίξτε μια ματιά και στις φωτογραφίες και τα λέμε στην επόμενη συνάντηση του OC!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.