XBLOG logo @2x

Η mirrorless νέας γενιάς OM-D E-M1 MARK II φέρνει την επανάσταση στην ταχύτητα και την κινητικότητα

Η Olympus OM-D είναι πλέον σε θέση να καυχιέται ότι μπορεί να προσφέρει σε όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους ακριβώς αυτό που θέλουν. Η νέα OM-D E-M1 Mark II θα ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων με ένα μοντέλο ILC που προσφέρει απαράμιλλη ποιότητα εικόνας σε τρομακτική ταχύτητα. Και όλα αυτά σε ένα σώμα με απίστευτα μικρό μέγεθος και βάρος που μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου.

Η νέα OM-D E-M1 Mark II θα είναι μία από τις καλύτερες μηχανές που έχει φτιάξει ποτέ η Olympus. Γνωρίζοντας από τώρα ότι το προϊόν αυτό θα έχει τεράστια ζήτηση, σχεδιάσαν ήδη 2 διαφορετικά πακέτα. Θα πωλείται σα σκέτο σώμα, η σε kit με το φακό M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της OM-D E-M1 Mark II μοιάζουν να έχουν βγει από τη φαντασία των φωτογράφων, σαν ένα «whishlist» του τι θα ήθελε ο καθένας να έχει η ιδανική φωτογραφική μηχανή. Καλύπτει τόσο τις απαιτήσεις ενός σοβαρού ερασιτέχνη όσο και τους δυσκολότερους επαγγελματίες που δουλεύουν στη φύση, σε ντοκιμαντέρ και συνεχή ταξίδια. Η γρηγορότερη μηχανή της κατηγορίας της, με πρωτοφανούς ταχύτητας διαδοχικές λήψεις και ταχύτατο autofocus. Συγκεκριμένα η λειτουργία διαδοχικών λήψεων υποστηρίζεται από ένα ολοκαίνουριο σύστημα AF ταχύτατης cross-type ανίχνευσης φάσης πάνω στο chip και με νέα AF controls και ακόμα γρηγορότερη απόκριση κλείστρου. Σε αθόρυβη λειτουργία, δουλεύοντας συνεχή αυτόματη εστίαση και ανίχνευση AE, η OM- D E-M1 Mark II απαθανατίζει λήψεις RAW των 20.4 Megapixel σε 18 fps που είναι η καλύτερη απόδοση της κατηγορίας της. Αυτό σε συνδυασμό με το Live View και τα προσαρμοσμένα controls κάνει τη μηχανή ιδανική για λήψη ευκίνητων οργανισμών στη φύση ή εκδηλώσεων με δύσκολο φωτισμό. Με κλειδωμένα AF και AE, το frame rate ανεβαίνει κι άλλο και φτάνει τα 60fps. Η καινοτόμα λειτουργία Pro Capture της OM-D E-M1 Mark II εξαφανίζει το shutter lag αφού προλαβαίνει και καταγράφει μέχρι και 14 διαδοχικές λήψεις πριν ο διακόπτης του κλείστρου πατηθεί τελείως. Έτσι είστε σίγουροι ότι η OM-D E-M1 Mark II έχει καταγράψει την τέλεια στιγμή κάθε φορά, τη στιγμή που άλλες συμβατικές μηχανές θα είχαν χάσει. Πίσω από αυτές τις εντυπωσιακές λειτουργίες, (αλλά και πίσω από τη βιντεοσκόπηση 4K/C4K) βρίσκεται ένας ολοκαίνουριος επεξεργαστής TruePic VIII, 20-Megapixel Live MOS – με ενσωματωμένο το εμβληματικό in- body σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων της Olympus που όμως έχει ξανασχεδιαστεί συγκεκριμένα για την OM-D E-M1 Mark II για τέλεια συνεργασία με το αντίστοιχο σύστημα των φακών M.ZUIKO PRO. Το εύρος ταχυτήτων ISO βελτιώθηκε κατά ένα f-stop, και το δυναμικό εύρος του νέου επεξεργαστή αφήνει πίσω του όλους τους ανταγωνιστές. Ένας ακόμη άσος στο μανίκι της νέας μηχανής είναι το μικροσκοπικό και εύχρηστο design της, που κάνει τη φωτογράφιση με ένα super τηλεφακό 300mm (τον αντίστοιχο των 600mm 35mm) 1:4.0 δυνατή χωρίς τρίποδο. Και όλα αυτά σε ένα σώμα με όλες τις πιθανές ευκολίες που θα ήθελε ποτέ κανείς, όπως dual SD card με συμβατότητα στις κάρτες UHS-II, εξαγωγή Direct 4:2:2 HDMI και πολύ βελτιωμένη απόδοση μπαταρίας, καθώς και τα τρία επίπεδα Olympus Pro Service, κάνουν τη μηχανή αυτή ένα εργαλείο που θα φαντάζει απαραίτητο πλέον σε κάθε επαγγελματία φωτογράφο.

AF που ανεβάζει τον πήχη

Η προηγούμενη flagship μηχανή της σειράς OM-D είχε ήδη βρεθεί πολύ κοντά στην κορυφή. Η OM-D E-M1 Mark II βρίσκεται πλέον με διαφορά πρώτη ανάμεσα στις elite μηχανές με το νέο ταχύτατο σύστημα Auto Focus. Το κλειδί της επιτυχίας αυτής είναι το νέο on-chip AF σύστημα ανίχνευσης φάσης που σχεδιάστηκε με την τριάδα της ακρίβειας, της σωστής παρακολούθησης (tracking) και του live χειρισμού σε πραγματικό χρόνο. Η ακρίβεια παράγεται με τα 121 AF cross-type σημεία, και έναν ταχύτατο αλγόριθμο μέσω του νέου επεξεργαστή TruePic VIII AF. Η παρακολούθηση γίνεται μέσω ενός αποκλειστικού αλγοριθμικού συστήματος παρακολούθησης κινούμενου θέματος για σωστή εστίαση σε διαδοχικές λήψεις με τις ταχύτητες ρεκόρ των 18fps****, ενώ το σκέτο AF προσφέρει την απίστευτη ταχύτητα των 60fps****.

Ασύγκριτη ταχύτητα

Πολλά διαφορετικά συστήματα υψηλής ταχύτητας συνδυάζονται και φέρνουν ακούραστες και ταχύτατες διαδοχικές λήψεις στην OM-D E-M1 Mark II. Με το ηλεκτρονικό σκόπευτρο να αποδίδει με ρυθμό απόκρισης μόλις 6 ms, και ένα άνετο frame rate στα 120 fps, είναι πανεύκολο να κρατήσεις το θέμα σου στο στόχο, όσο ευκίνητο και ευέλικτο κι αν είναι. Σε λειτουργία C-AF, η OM-D E-M1 Mark II φτάνει διαδοχικές ταχύτητες μέχρι και 18 fps, που ανεβαίνουν στα 60 fps σε λειτουργία S-AF, με το νέο PRO Capture Mode να αφαιρεί τελείως το shutter lag. Πριν πατηθεί τελείως ο διακόπτης του κλείστρου, η μηχανή έχει ήδη λάβει 14 frames. Είναι αδύνατο να χάσετε την τέλεια λήψη.

Απαράμιλλη Φορητότητα

Το Ultra-Compact design της OM-D E-M1 Mark II είναι μία από τις μεγαλύτερές της αρετές. Η Olympus είναι ο μόνος κατασκευαστής επαγγελματικών μηχανών που φροντίζει να είναι όλες φορητές, και να χωράνε πάντα μαζί με τους φακούς τους άνετα σε τσάντες που μπαίνουν στην καμπίνα του αεροπλάνου. Η κουλτούρα της φορητότητας ενισχύεται από τη στιβαρή κατασκευή της που την κάνει αδιάβροχη*, ανθεκτική σε πτώσεις*, παγετό*, σκόνη* και άλλες κακουχίες. Παρά το μικρό της μέγεθος, το νέο design την κάνει πολύ εύκολη στο πιάσιμο και στο χειρισμό ενώ διατίθεται και προαιρετικό battery grip για πορτραίτα και για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πιο εύχρηστη από ποτέ

Υπάρχει μία ολόκληρη σειρά βελτιώσεων που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα να είναι η δουλειά του επαγγελματία φωτογράφου όσο πιο εύκολη και απλή γίνεται. Οι περισσότερες είναι αποτέλεσμα των απαιτήσεων του κοινού. Οι δύο υποδοχές για SD, με τη μία να είναι συμβατή με UHS-II, τα πολλά διαφορετικά recording settings για κάθε κάρτα, (π.χ. μπορείτε να σώσετε RAW στη μία κάρτα και JPG στην άλλη ταυτόχρονα), η νέα μπαταρία που κρατά σχεδόν 40% περισσότερο και φορτίζει σε μόλις 2 ώρες, ενώ η μπάρα φόρτισης φαίνεται στο LCD, η υποδοχή USB 3.0 και πολλές άλλες λειτουργίες κάνουν την OM-D E-M1 Mark II μία εξαιρετικά σύγχρονη και ευχάριστη στη χρήση μηχανή.

Εξαίρετη ποιότητα εικόνας

Ο πραγματικός δείκτης της αξίας μιας επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής είναι η ποιότητα της λήψης. Σε αυτό τον τομέα η OM-D E-M1 Mark II θέτει νέα στάνταρ που θα δυσκολευτεί πολύ ο ανταγωνισμός να φτάσει, τόσο στη στατική εικόνα όσο και στο βίντεο. Η Olympus δημιούργησε τον ολοκαίνουριο επεξεργαστή TruePic VIII 20-Megapixel Live MOS ειδικά γι αυτή τη μηχανή. Σε όλους τους τομείς, το οπτικό αποτέλεσμα κόβει την ανάσα. Χάρης σε βελτιστοποιημένη οπτική pixel και διπλή τετραπύρηνη επεξεργασία, το δυναμικό εύρος έχει επεκταθεί απίστευτα. Η high res λήψη των 50-Megapixel ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες των μηχανών full- frame, με τη θολούρα να έχει πλέον εξαφανιστεί, ενώ ο συνδυασμός του TruePic VIII με το νέο βελτιωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων της Olympus παρέχει ταχύτητα κλείστρου αντίστοιχη με αυτή των 6.5 βημάτων διόρθωσης*** σε μήκος εστίασης 100mm (με το φακό M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 PRO). Αυτό το επαναστατικό σύστημα IS δουλεύει πλέον τέλεια στη βιντεοσκόπηση της OM-D E-M1 Mark II σε ultra- high 4K στα 30fps με bit rate 102Mbps. Η μηχανή αυτή μπορεί να βγάλει και βίντεο 24p με bit rate 236Mbps πράγμα που σημαίνει ότι το βίντεο παίζει σε αυθεντικές ρυθμίσεις widescreen C4K.

OM-D E-M1 Mark II

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ:

> Focus Bracketing για βελτιστοποιημένη εστίαση κατάλληλο για έντομα

> Focus Stacking με τους συμβατούς φακούς M.ZUIKO

> Live Composite / Live Bulb για long exposures σε Live View

> Keystone Compensation σε όλους τους συμβατούς φακούς

> Εξαιρετικό συνοδευτικό software OLYMPUS Capture 1.2

Επαγγελματική εξυπηρέτηση

Η Olympus πάει ένα βήμα πιο πάνω και προσφέρει στους κάτοχους της M-D E-M1 Mark II την επιλογή μεταξύ 3 προγραμμάτων service ( OLYMPUS PRO Υπηρεσία.) Το Standard Plus θα είναι διαθέσιμο χωρίς επιβάρυνση σε συνδυασμό με τα οφέλη του MyOlympus , όπως 6 Μήνες επέκταση εγγύησης . Έχοντας στο μυαλό τις απαιτήσεις των επαγγελματιών, δύο ακόμη προγράμματα- υπηρεσίες Advanced και Elite θα προσφέρουν δωρεάν αποστολές επισκευής , εφεδρική μηχανή κατά τη διάρκεια της επισκευής, τακτικό πρόγραμμα συντήρησης του συστήματος , ρητή υποστήριξη πελατών ή ακόμα και βοήθεια μέσω βιντεοκλήσης .Η OLYMPUS PRO Υπηρεσία θα ξεκινήσει σε 17 ευρωπαϊκές χώρες .

Αξεσουάρ και Φακοί

Η OM-D E-M1 Mark II είναι συμβατή με όλους τους Micro Four Thirds φακούς και αξεσουάρ της Olympus, συμπεριλαμβανομένων των θηκών/τσάντες μεταφοράς και μιας θήκης/περίβλημα για φωτογράφηση έως 60 μέτρα κάτω από το νερό . Η νέα ναυαρχίδα της Olympus έχει σχεδιαστεί για να κάνει την επαγγελματική φωτογράφηση ταχύτερη, ευκολότερη και πιο αποτελεσματική – οποτεδήποτε, οπουδήποτε . Αποστολή εξετελέσθη.

Όπως κάθε φακός και μηχανή Olympus, έτσι και η OM – D E – M1 Mark II έρχεται με μία επέκταση εγγύησης επιπλέον έξι μηνών*** όταν δηλώνετε το προϊόν στην online πλατφόρμα MyOlympus.

Προτεινόμενα Αξεσουάρ

> FL-900R υψηλής ισχύος Flash με στιβαρό, ελαφρύ σχεδιασμό, φωτισμό LED και Οδηγό Αριθμό 58 για εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα διαδοχικών λήψεων.

> Holder HLD – 9 Ισχύς μπαταρίας

> CBG-12 Θήκη μεταφοράς για τα γυρίσματα με ασφάλεια σε εξωτερικούς χώρους με δύο κάμερες OM – D E – M1 Mark II και 300 χιλιοστά M.ZUIKO DIGITAL ED super τηλεφακό

> STF-8 Macro Flash με splashproof*, dustproof* και freezeproof* θήκη

> RM-CB2 Καλώδιο με pin jack με διάμετρο 2.5 (bulb lock)

> PT-EP14 Aδιάβροχη θήκη για βάθη έως 60 μέτρων – συμβατή με αδιάβροχα προστατευτικά φακών.

* Splashproof σύμφωνα με το IEC standard publication 529 IPX8. Dustproof και
freezeproof σύμφωνα με τεστ της Olympus.
** σύμφωνα με τεστ της Olympus.
*** Σε συνδυασμό με το νέο M.ZUIKO Digital ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO .
**** ηλεκτρονικό κλείστρο
***** Έξη μήνες επέκταση εγγύησης.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.