XBLOG logo @2x

Όλος ο κόσμος σε ζωντανή μετάδοση

Το Live-streaming δεν είναι κάτι καινούριο. Με την μια ή με την άλλη μορφή θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει από τη δεκαετία του 90’. Τι είναι όμως αυτό που έχει αλλάξει στις μέρες μας και έχει κάνει τόσο δημοφιλείς τις εφαρμογές που κυκλοφορούν και δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να μεταδώσουν ένα γεγονός σε πραγματικό χρόνο;

Μια προφανής απάντηση θα ήταν η τεχνολογική έκρηξη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τη μεγάλη προσβασιμότητα των ανθρώπων στα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας.

Ο συνδυασμός των smartphones με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια φάνταζε μακρινό όνειρο κάνει τη διαδικασία του Live-streaming «παιχνιδάκι». Η επικράτηση στην αγορά των υψηλής ποιότητας smartphones με τις κάμερες στην μπροστά όψη του κινητού δίνει τη δυνατότητα στον καθένα μας σε όποιο μέρος και αν βρίσκεται, σε όποια στιγμή της ημέρας να τραβήξει ένα βίντεο το οποίο μπορεί να μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο σε απευθείας μετάδοση.

Τα πλεονεκτήματα του Live-streaming

Τι είναι αυτό που κάνει το Live-streaming τόσο ελκυστικό στους ανθρώπους στις μέρες μας; Πώς έχει καταφέρει πέρα από τις τεχνολογικές εξελίξεις να μπει στην καθημερινότητά μας; Για να το κατανοήσουμε αυτό θα πρέπει να εξετάσουμε μερικά από τα πλεονεκτήματα που έχει το Live-streaming.

Ένα από τα βασικά «όπλα» του Live-streaming είναι ότι διαφοροποιείται σε σχέση με τις εικόνες και τα μαγνητοσκοπημένα βίντεο. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να επέμβουν και να επεξεργαστούν το υλικό το οποίο θα μοιραστούν με τους υπόλοιπους χρήστες σε αντίθεση με το Live-streaming, που λόγω της ζωντανής μετάδοσης δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε επεξεργασία και περνάει το μήνυμα ότι τίποτα δεν είναι τέλειο και ότι όλοι είμαστε ίδιοι.

Το Live-streaming δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να γίνουν μέρος της ιστορίας την ώρα που αυτή συμβαίνει. Όλοι γινόμαστε μέρος μια παγκόσμιας κοινότητας όταν βλέπουμε το γεγονός να εκτυλίσσεται ζωντανά στις οθόνες μας.

Προσφέρει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να έρθουν κοντά με το κοινό τους. Οι επιχειρήσεις καταφέρνουν να εξανθρωπίσουν κατά κάποιο τρόπο το εμπορικό τους σήμα κάτι που δεν θα μπορούσαν να κάνουν μόνο μέσω της εικόνας. Πώς γίνεται αυτό στην πράξη; Απλώς να αναφέρουμε τη δυνατότητα που δίνουν οι εταιρείες στους χρήστες τους για ζωντανές ερωτο-απαντήσεις σε οποιεσδήποτε απορίες έχουν ή και στη ζωντανή υποστήριξη πελατών που προσφέρουν επί 24ώρου βάσεως.

Φυσικά και η χρήση του Live-streaming μπορεί να διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Η κάθε επιχείρηση καταφεύγει στη λύση αυτή για τους δικούς της σκοπούς. Οι διάφορες εφαρμογές που κυκλοφορούν για να φέρουν «κοντά» συγγενικά και φιλικά πρόσωπα τα οποία μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της γης, τα μέσα ενημέρωσης για να παράγουν ειδήσεις σε πραγματικό χρόνο, η βιομηχανία της διαφήμισης για αγοραστικούς σκοπούς, όπως για παράδειγμα να παίρνει άμεσα ανατροφοδότηση από το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Το Live-streaming στην υπηρεσία του πόκερ

Οι τεχνολογικές εξελίξεις δε θα μπορούσαν φυσικά να αφήσουν ανεπηρέαστο και τον χώρο των τυχερών παιχνιδιών. Η εταιρεία Pokerstars αντιλαμβανόμενη τη μεγάλη σημασία που διαδραματίζει το Live-streaming στις μέρες μας συμβαδίζει πάντα με τις ραγδαίες και συνεχόμενες αλλαγές στον χώρο της τεχνολογίας και μέσω του νέου της application προσφέρει στους πελάτες της απίστευτες δυνατότητες.

Το νέο application της εταιρείας δίνει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια χρήστες σε όποιο μέρος και αν βρίσκονται να παρακολουθήσουν ζωντανά μέσω Live-streaming τα σημαντικότερα τουρνουά πόκερ από όλο τον κόσμο. Προσφέρει στους πελάτες της την ευκαιρία να μάθουν πρώτοι όλα τα τελευταία νέα γύρω από το πόκερ με εικόνα και ήχο τη στιγμή που συμβαίνουν. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να φτιάξει τη δική του playlist και να παρακολουθήσει όποια βίντεο τον ενδιαφέρουν από την αρχή μέχρι και το τέλος.

Οι δυνατότητες που προσφέρει το Live-streaming επηρεάζουν όλη την κοινότητα του πόκερ. Τόσο τους παίκτες, όσο και αυτούς που τους παρακολουθούν. Το να μαθαίνεις βλέποντας κάτι μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Πόσο μάλλον στον χώρο του πόκερ.

Πολλοί επαγγελματίες παίκτες μοιράζονται τα «μυστικά» τους, τον τρόπο με τον οποίο έπαιξαν μια παρτίδα και δίνουν χρήσιμες συμβουλές στους παίκτες που τώρα ξεκινούν στον χώρο του παιχνιδιού. Μάλιστα, μέσω αυτής της διαδικασίας και οι ίδιοι αποκομίζουν θετικά στοιχεία. Έχουν τη δυνατότητα να έρθουν κοντά με το κοινό τους, να πάρουν ενίοτε σημαντικές πληροφορίες και χρήσιμες γνώμες από αυτούς, αλλά και να νιώσουν ότι αυτοί που τους παρακολουθούν τους δίνουν κίνητρα την ώρα που παίζουν.

Ζωντανά από το διάστημα…

Και αν από τα παραπάνω νομίζετε ότι το Live-streaming είναι συνδεδεμένο μόνο με τον χώρο του πόκερ δείτε άλλα παραδείγματα στα οποία οργανισμοί και εταιρείες χρησιμοποιούν τη τεχνολογική αυτή δυνατότητα για να έρθουν κοντά με το κοινό τους.

Σκεφτείτε το παράδειγμα της NASA που προσφέρει σε ζωντανή μετάδοση και χρησιμοποιεί το Live-streaming σε διάφορες σημαντικές στιγμές, όπως να μεταδώσει ζωντανά το πέρασμα του New

Horizons από τον Πλούτωνα, μια διαστημική αποστολή που βρίσκεται σε εξέλιξη ή να ανακοινώσει τα ευρήματα από τον πλανήτη Άρη.

Η NASA διαθέτει τέσσερα κανάλια το περιεχόμενο των οποίων είναι διαθέσιμο σε όλους μέσω της ιστοσελίδας της και των applications που διαθέτει. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν το 24ωρο πρόγραμμα του Public Channel με ζωντανές μεταδόσεις για διάφορα θέματα σχετικά με το διάστημα ή να πάρουν χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το σύμπαν μέσω του προγράμματος του Education Channel.

Το Media Channel της NASA προσφέρει χρήσιμο υλικό σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδοντας ειδήσεις, βίντεο, συνεντεύξεις τύπου σχετικά με τις διαστημικές αποστολές. Τέλος, υπάρχει και το Live_ISS_Stream με ζωντανή μετάδοση εικόνας από τον παγκόσμιο διαστημικό σταθμό δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθήσουν το πώς φαίνεται η γη από το διάστημα και να μπούνε στη θέση των αστροναυτών, αφού ουσιαστικά βλέπουν την εικόνα που έχουν εκείνοι από το σημείο που βρίσκονται.

Το Live-streaming στον χώρο της τηλεόρασης
Ακόμη και στον τηλεοπτικό χώρο εταιρείες όπως το Netflix και η Hulu που προσφέρουν υπηρεσίες Live-streaming στους χρήστες τους με την μετάδοση σειρών, ταινιών, ζωντανών εμφανίσεων, συνεντεύξεων τύπου, έκτακτων γεγονότων.

Το Netflix ξεκίνησε την λειτουργία του το 1997 και 19 χρόνια αργότερα μετράει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Μέσα από τον υπολογιστή, την εφαρμογή, τις κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τα τάμπλετ και τα smartphones ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο που προσφέρει.

Κωμωδία, δράμα, περιπέτεια, τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και σόου, ντοκιμαντέρ που δεν θα βρεις πουθενά αλλού, όλα μπορείς να τα παρακολουθήσεις μέσα από το Netflix το οποίο μάλιστα προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον για όλα τα παιδιά.

Η Hulu είναι μια αμερικανική online εταιρεία η οποία υποστηρίζει υπηρεσίες streaming και προσφέρει στους χρήστες μια πληθώρα επιλογών από τηλεοπτικές εκπομπές, σειρές, ταινίες και μάλιστα σε μετάδοση υψηλής ευκρίνειας. Οι υπηρεσίες της Hulu δεν είναι διαθέσιμες μόνο μέσω υπολογιστή, αλλά και από άλλες συσκευές, όπως smartphones, τάμπλετ, τηλεοράσεις, κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών που είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο.

Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να παρακολουθήσει τα τελευταία επεισόδια, αλλά και ολόκληρες σειρές που παίζονται αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση, τις καλύτερες ταινίες, αποκλειστικές παραγωγές της Hulu ή και σειρές που δεν μπορεί να δει πουθενά αλλού. Και δεν απευθύνεται μόνο σε ενήλικες, αλλά και σε παιδιά προσφέροντας πολλά δημοφιλή παιδικά σόου.

Στα πρόθυρα μια νέας εποχής…

Η όλο και πιο συχνή χρήση του Live-streaming για όποιον από τους παραπάνω σκοπούς τους οποίους αναφέραμε φέρνει την ανθρωπότητα στο κατώφλι μιας νέας εποχής. Της εποχής των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στον καθένα μας από οπουδήποτε και αν είναι να μεταδώσει κάτι τη στιγμή που συμβαίνει και να πάρει ταυτόχρονα και ανατροφοδότηση από αυτόν που το παρακολουθεί.

Το μεγάλο στοίχημα για όλους όσους χρησιμοποιούν το Live-streaming είναι να συνεχίσουν να διατηρούν ασφαλή τη ζωντανή μετάδοση και τη συνεχή ροή πληροφορίων και όλα αυτά να γίνονται αποτελεσματικά και με γνώμονα το συμφέρον του χρήστη που τα παρακολουθεί.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.