XBLOG logo @2x

Οι δεινόσαυροι επέστρεψαν… στο The Mall Athens! [photos]

Στον νέο εκθεσιακό χώρο στον 4ο όροφο του The Mall Athens οι δημοφιλέστεροι δεινόσαυροι της προϊστορίας ζωντανεύουν, σε μια έκθεση που ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαρτίου 2012!

Με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας, οι θρυλικοί γίγαντες κινούνται και βρυχώνται ρεαλιστικά, μεταφέροντας τον επισκέπτη εκατομμύρια χρόνια πίσω στο χρόνο, ενώ μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες τον καλούν να μπει σε ρόλο ερευνητή.

Στην έκθεση μπορεί να δει κανείς ενδιαφέροντα ομοιώματα απολιθωμάτων, εκθέματα που μπορεί να τα αγγίξει ο επισκέπτης, επιστημονικά ευρήματα, αλλά και 10 θεαματικά hi-tech animatronics!

Οι… δεινόσαυροι στο The Mall Athens κινούνται ρεαλιστικά χάρη στην Ιαπωνική ρομποτική τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί, κάτι που θα σας μεταφέρει 65 εκατομμύρια χρόνια πίσω!

Από τον κακόφημο σαρκοφάγο T. Rex και τον εκπληκτικό Baryonyx, μέχρι τον φυτοφάγο Iguanodon, τα μυθικά αυτά ζώα μας υποδεικνύουν τους ποικίλους τρόπους της στρατηγικής που εφάρμοζαν για να βρουν την τροφή τους.

«Όλοι γνωρίζουν ότι ο T.Rex ήταν σαρκοφάγος, αλλά ποιος ξέρει τι έτρωγε ο Baryonyx;», λέει η Dr Angela Milner, ειδική στους δεινόσαυρους από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι «ο επισκέπτης μπαίνει σε ρόλο ερευνητή μελετώντας νύχια, έντερα, ακόμη και περιττώματα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες, προκειμένου να ανακαλύψει τι έτρωγαν οι δεινόσαυροι».

Τα σκηνικά της έκθεσης επιμελήθηκε ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς, ευρύτερα γνωστός από τη συνεργασία του με την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Το Νησί”, βάζοντας κάθε δεινόσαυρο στο φυσικό του χώρο, και τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή.

Αν και σκόπευα να επισκεφθώ την έκθεση, ακόμα δεν πήγα, πήγε όμως η Άσπα, απ΄όπου προέρχονται και οι φωτογραφίες που βλέπετε σε αυτό το post.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης

  • Δευτέρα με Παρασκευή: 9:00 – 21:00
  • Σάββατο: 10:00 – 22:00
  • Κυριακή: 10:00 – 20:00

Εισιτήρια

  • Δευτέρα με Παρασκευή 9:00 – 13:30: 5 ευρώ γενική είσοδος
  • Δευτέρα με Παρασκευή 13.30 – 21.00: 9 ευρώ (ενήλικες), 7 ευρώ (παιδιά έως 18 ετών)
  • Σαββατοκύριακο και Αργίες: 9 ευρώ (ενήλικες), 7 ευρώ (παιδιά έως 18 ετών)
  • Σχολεία: 5 ευρώ (τηλέφωνο επικοινωνίας για επισκέψεις σχολείων: 210 7280200)

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 2109472029

Δεινόσαυροι στο The Mall Athens

Δεινόσαυροι στο The Mall Athens

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.