XBLOG logo @2x

Το Oculus Rift θα υποστηρίζει ακόμα και τα PC των €600

Η Facebook έκανε μια ευχάριστη ανακοίνωση για όσους θέλουν να αποκτήσουν το VR κράνος Oculus Rift, όμως δεν έχουν αρκετά “δυνατό” PC: κατάφερε να μειώσει τις ελάχιστες απαιτήσεις του κράνους. Πλέον δεν θα χρειάζεται να έχετε ένα gaming PC αξίας τουλάχιστον €1,000 αφού το Rift θα υποστηρίζει και τα πιο “αδύναμα.”

Συγκεκριμένα, τα νέα ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα χρειάζεται ένας υπολογιστής για να λειτουργήσει το Oculus Rift είναι:

  • Επεξεργαστής Intel Core i3-6100 ή AMD FX4350
  • Κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 960
  • Μνήμη RAM 8GB
  • Υποδοχές HDMI 1.3, USB 3.0, 2x USB 2.0
  • Λειτουργικό σύστημα Windows 8

Η Oculus μπόρεσε να μειώσει τόσο πολύ τις απαιτήσεις χάρη στο νέο λογισμικό Timewarp και Spacewarp που ανέπτυξε. Το PC του χρήστη αρκεί πλέον να υποστηρίζει αναπαραγωγή υλικού στα 45fps και οι νέες τεχνολογίες της εταιρίας θα αναλαμβάνουν το upscaling στα 90fps.

Επιπλέον, η Facebook αποκάλυψε ότι ετοιμάζει ένα εντελώς αυτόνομο κράνος εικονικής πραγματικότητας, δηλαδή δεν θα χρειάζεται σύνδεση σε υπολογιστή για να λειτουργήσει.

Τέλος, ο Mark Zuckerberg έκανε και δύο ανακοινώσεις για το κομμάτι του λογισμικού κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Oculus Connect που πραγματοποίησε πρόσφατα. Ο άντρας της Facebook παρουσίασε ένα VR demo με τρόπους χρήσης των κοινωνικών δικτύων σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας μέσω avatars. Παρέα με δύο φίλους του, ο Zuckerberg επισκέφθηκε τον πάτο ενός ωκεανού, την επιφάνεια του πλανήτη Άρη, τα γραφεία της Facebook και το σπίτι του, ενώ μπορούσαν να παίξουν ξιφομαχία, χαρτιά και έβγαλαν selfies.

Oculus Rift - Avatar Emotions

Η δεύτερη ανακοίνωση αφορά το Carmel. Το Carmel είναι ο browser εικονικής πραγματικότητας της εταιρίας ο οποίος σύντομα θα διατεθεί στους προγραμματιστές. Η εταιρία θέλει στο μέλλον κάθε μεγάλος ιστότοπος να διαθέτει μια έκδοση αποκλειστικά για κράνη εικονικής πραγματικότητας, όπως τώρα για παράδειγμα έχουν αποκτήσει όλοι έκδοση για κινητά και tablets. Ο Carmel θα είναι συμβατός με τα Oculus Rift και το Samsung Gear VR.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.