XBLOG logo @2x

Το Nvidia GeForce Now μετατρέπει ακόμα και τα Mac σε gaming PC

Η Nvidia ανακοίνωσε το λανσάρισμα της cloud υπηρεσίας για gaming “GeForce Now” στα PC και Mac η οποία επιτρέπει σε αδύναμους υπολογιστές να τρέξουν σύγχρονα και απαιτητικά παιχνίδια. Αποτελεί την ιδανική λύση για όποιον δεν μπορεί να αγοράσει ένα gaming PC (ή έχει Mac), αλλά πιθανότατα δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε αυτή την υπηρεσία.

Με το Nvidia GeForce Now ουσιαστικά η επεξεργασία των γραφικών γίνεται σε έναν Pascal-powered server και στη συνέχεια γίνεται streaming στον υπολογιστή του χρήστη. Ο server έχει την κάρτα γραφικών GTX 1080 και κάθε χρήστης έχει χώρο 1 TB σε αυτόν για να ανεβάζει τα παιχνίδια του (η Nvidia τα αναβαθμίζει αυτόματα). Για την παρουσίαση της υπηρεσίας στην CES 2017, οι εκπρόσωποι της Nvidia έδειξαν πόσο καλά μπορεί να τρέξει ένα iMac το Rise of the Tomb Raider. Για την ώρα μόνο ο συγκεκριμένος τίτλος είναι διαθέσιμος στο macOS και οι περισσότεροι bloggers που παρευρέθηκαν στην CES είπαν ότι παίζει αρκετά καλά ακόμα και σε MacBook.

Δυστυχώς το κόστος του Nvidia GeForce Now είναι αρκετά υψηλό. Όσοι έχετε PC με κάρτα γραφικών GTX 1060 ή Mac θα χρεώνεστε $25 ανά 20 ώρες παιχνιδιού, ενώ όσοι έχετε PC με GTX 1080 GPU η τιμή ανέρχεται στα $25 ανά 10 ώρες. Από την άλλη, το θετικό είναι ότι υποστηρίζονται όσα παιχνίδια έχετε αγοράσει από online καταστήματα (Steam, Battle.net, Origin, Uplay, GOG κτλ.). Επιπλέον, απαραίτητη προϋπόθεση για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία είναι να έχετε ταχύτητες Internet τουλάχιστον 25 Mbps.

Η υπηρεσία θα λανσαριστεί αρχικά στις Η.Π.Α. τον ερχόμενο Μάρτιο και θα γίνει διαθέσιμη στον υπόλοιπο κόσμο αργότερα. Μπορείτε να γραφείτε εδώ άμα θέλετε να είστε από τους πρώτους που θα την δοκιμάσουν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.