XBLOG logo @2x

Η Nokia μηνύει την Apple για παραβίαση 32 πατεντών

Η Nokia, η ανεξάρτητη φιλανδική εταιρία που απέμεινε μετά την πώληση του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών στην Microsoft, μηνύει την Apple στις Η.Π.Α. και στη Γερμανία για παραβίαση πατεντών που έχει κατοχυρώσει.

Η Nokia λέει ότι κατέχει “δεκάδες χιλιάδες πατέντες” που καλύπτουν “πολλές σημαντικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στα smartphones, στα tablets, στους προσωπικούς υπολογιστές και σε παρόμοιες συσκευές.” Αυτή η δήλωση μπορεί να προκαλεί εντύπωση στους περισσότερους καταναλωτές που έχουν ξεχάσει την ύπαρξη των Φιλανδών, αλλά ισχύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νokia 150 / 150 Dual: Τα πρώτα κινητά της «νέας» Νokia

Ο επικεφαλής των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Νokia, Ilkka Rahnasto, εξηγεί:
«Μέσω της συνεχής επένδυσης στην έρευνα και ανάπτυξη, η Nokia έχει δημιουργήσει ή έχει συνεισφέρει σε πολλές βασικές τεχνολογίες οι οποίες χρησιμοποιούνται στα σημερινά κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων της Apple. Μετά από αρκετά χρόνια διαπραγματεύσεων προσπαθώντας να έρθουμε σε συμφωνία με την Apple για να καλύψουμε την χρήση αυτών των πατεντών, τώρα αναλαμβάνουμε δράση για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.»

Η Nokia ισχυρίζεται ότι η Apple παραβιάζει 32 πατέντες της οι οποίες σχετίζονται με το γραφικό περιβάλλον, το λογισμικό, τις κεραίες, τα chipsets και την κωδικοποίηση βίντεο. Τέλος, η εταιρία είπε ότι σκοπεύει να συνεχίσει τις μηνύσεις.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.