XBLOG logo @2x

Nokia, Τα πρώτα της smartphones με εφαρμογές Android [MWC 2014]

Nokia XL
Nokia XL

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Mobile World Congress 2014, η Nokia στήριξε τη δέσμευσή της να προσφέρει πρόσβαση στο Internet στο επόμενο δισεκατομμύριο χρηστών παρουσιάζοντας νέες προσιτές συσκευές. Σε αυτές πρωταγωνιστεί η σειρά Nokia X, μια νέα γκάμα συσκευών που χρησιμοποιεί εφαρμογές Android, υπηρεσίες Microsoft ενώ προσφέρει εμπειρίες που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Nokia.

Πρόκειται για τα Nokia X, Nokia X+ και Nokia XL, τα οποία έρχονται για να πρωταγωνιστήσουν στην δυναμικά ανερχόμενη αγορά των προσιτών smartphone και να προσφέρουν εμπειρίες υπηρεσιών Lumia και Microsoft όπως το Skype,το OneDrive και το outlook.com.

Η σειρά Nokia X χαρακτηρίζεται από τον πασίγνωστο σχεδιασμό και τη φημισμένη ποιότητα που συνοδεύουν τις συσκευές της Nokia. Το νέο user interface είναι βασισμένο στα πλακίδια (tiles) και εμπνευσμένο από την οικογένεια συσκευών Lumia. Όλες οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με το Fastlane UI.

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές εφαρμογές μέσω του Nokia Store καθώς και σε μεγάλο αριθμό εφαρμογών μέσω third party stores ενώ είναι δυνατή και η διαδικασία του sideloading. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιήσουν χαρακτηριστικά applications της Nokia, όπως τo HERE Maps, το οποίο παρέχει υπηρεσίες χαρτογράφησης και πλοήγησης δωρεάν καθώς και η εφαρμογή Nokia Mix Radio που προσφέρει απεριόριστο streaming δωρεάν λιστών μουσικής. Όλες οι συσκευές επίσης διαθέτουν πλήθος παιχνιδιών και third party εφαρμογών.

Η σειρά Nokia Χ αποτελεί επίσης μια προσιτή πρόταση για να γνωρίσουν οι χρήστες δημοφιλείς υπηρεσίες που προσφέρει η Microsoft, όπως η δωρεάν αποθήκευση δεδομένων στο cloud μέσω του OneDrive. Σε επιλεγμένες αγορές, με την αγορά οποιουδήποτε μοντέλου της οικογένειας Nokia X, οι χρήστες θα λάβουν τη συνδρομή Unlimited World του Skype για ένα μήνα, ιδανική για να πραγματοποιούν διεθνείς κλήσεις σε σταθερά σε περισσότερες από 60 χώρες και σε κινητά σε 8 χώρες.

Η πρώτη συσκευή, το Nokia X, είναι εξοπλισμένη με οθόνη IPS 4 ιντσών και με camera 3MP.

Το Nokia X+ έρχεται για τους λάτρεις των πολυμέσων, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν ακόμα περισσότερα παιχνίδια, μουσική, φωτογραφίες και βίντεο, αφού προσφέρει περισσότερη μνήμη και αποθηκευτικό χώρο. Οι 2 συσκευές θα είναι διαθέσιμες σε φωτεινό πράσινο, φωτεινό κόκκινο, κυανό, κίτρινο, μαύρο και λευκό χρώμα.

Το τρίτο μέλος της οικογένειας, το Nokia XL, διαθέτει οθόνη 5 ιντσών, εμπρόσθια κάμερα 2 MP – ιδανική για βιντεοκλήσεις μέσω Skype – και οπίσθια κάμερα 5 MP με flash και λειτουργία autofocus. Το Nokia XL θα είναι διαθέσιμο σε φωτεινό πράσινο, πορτοκαλί, κυανό, κίτρινο, μαύρο και λευκό χρώμα.

Nokia XL
Nokia XL

Οι 3 συσκευές της σειράς Nokia Χ είναι διαθέσιμες σε έκδοση Dual SΙΜ, επιτρέποντας στους χρήστες να εναλλάσσουν κάρτες SIM για να απολαμβάνουν καλύτερες χρεώσεις ενώ διαθέτουν διπύρηνο επεξεργαστή της εταιρείας Qualcomm Snapdragon.

Το Nokia X αναμένεται να διατεθεί στις άμεσα στις αγορές της Ασίας, της Ευρώπης, της Ινδίας, της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής με τιμή στα 89€ . Τα Nokia X+ και Nokia XL αναμένεται να διατεθούν στις ίδιες αγορές κατά στις αρχές του δεύτερου τριμήνου της χρονιάς με τιμή στα 99€ και στα 109€, αντίστοιχα. Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι, επιδοτήσεις κλπ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.