XBLOG logo @2x

Nokia Ovi Store, 3 εκατομμύρια downloads ημερησίως!

Τα 3.000.000 downloads ημερησίως έφτασε το Ovi Store, ηλεκτρονικό κατάστημα της Nokia, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, ενώ έχει αυξηθεί και ο αριθμός των developers που έχουν εγγραφεί στη Nokia το τελευταίο έτος, οι οποίοι ξεπερνούν τους 400.000! Οι 92 μάλιστα από αυτούς έχουν ξεπεράσει το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου downloads για τις εφαρμογές τους!

Στο ίδιο πλαίσιο, ο συνδυασμός του Nokia Qt Software Development Toolkit (SDK) με το Qt SDK έχει κατέβει πάνω από 1.5 εκατομμύρια φορές, καθώς οι developers ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η συγκεκριμένη επιλογή σε σχέση με την ταχύτητα και την ευκολία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά όπως τα νέα smartphones Nokia N8, Nokia C7 και Nokia C6-01, τα οποία ήδη βρίσκονται στα καταστήματα, ή το Nokia E7 το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Τον περασμένο μήνα, η Nokia παρουσίασε ένα ενοποιημένο κιτ ανάπτυξης εφαρμογών το οποίο έχει κτιστεί γύρω από το Qt framework, με σκοπό να απλοποιηθεί η δημιουργία εφαρμογών για συσκευές Symbian και προϊόντα τα οποία θα χρησιμοποιούν το νέο λειτουργικό σύστημα MeeGo. Στη διεύθυνση Forum.Nokia.com μπορείτε να βρείτε βίντεο με τις απόψεις διαφόρων προγραμματιστών για το Qt framework.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2010 που η Nokia ξεκίνησε με το Nokia N8 τη διάθεση των νέων Symbian smartphones, η δωρεάν εφαρμογή που έχει κατέβει περισσότερες φορές από χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το “Q Torch”, μια εφαρμογή που μετατρέπει τη συσκευή σε φακό, την οποία ανέπτυξε η ινδική CellApp Technology.

Όσον αφορά τις εφαρμογές που οι χρήστες θα πρέπει να αγοράσουν, κορυφαίο από πλευράς downloads αναδεικνύεται το παιχνίδι “Angry Birds”, της φινλανδικής Rovio Mobile. Τρίτη δημοφιλέστερη εφαρμογή σε ολόκληρο τον κόσμο αναδείχτηκε το “Need for Speed Shift HD” της αμερικανικής EA Mobile.

Πρόσφατα και το XBLOG.gr απέκτησε τη δική του εφαρμογή για Nokia κινητά, που βρίσκεται ήδη στο Ovi Store και μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν στο Nokia κινητό σας με ένα κλικ εδώ!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.